Έρχεται το 3ο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ Τaste Of Loutraki

Από τις 31 Μάϊου έως και τις 2 Ιουνίου 2024, θα γίνει στην Κορινθία, το 3ο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ Τaste Of Loutraki, The Corinthian Food Festival.

Θα συμμετέχουν επιχειρήσεις εστίασης, ενώ θα υπάρξει και ένα γεμάτο πρόγραμμα από εκδηλώσεις, δράσεις και workshops.

Σκοπός είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας του Λουτρακίου και της Κορινθίας, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, τον Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand.

Το Τaste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Παρασκευή – 31 Μαΐου 2024 (Κατόπιν Πρόσκλησης)

18:30 – 20:00

Παρουσίαση και  περιγραφή του Γαστρονομικού Φεστιβάλ «Taste of Loutraki, The Corinthian Food Festival», στο συνεδριακό χώρο του Club Hotel Loutraki.

Χαιρετισμοί Συνδιοργανωτών στους διακεκριμένους προσκεκλημένους & των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων, bloggers, influencers

20:00-21:00 Cocktail Event στο Admiral Βar στο Club Hotel Casino Loutraki

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σάββατο Απόγευμα 1η Ιουνίου, ώρα 19:00

Στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (L.T.O), διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας Εκδήλωση Γαστρονομίας στην πλατεία Κρήνης, στην παραλία Λουτρακίου. Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο γνωστός τηλεοπτικός Δημοσιογράφος- Παρουσιαστής Θάνος Βάγιος.

Πρωταγωνιστές -μαζί με τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα- θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από chef εγνωσμένης αξίας, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες υπό τους ήχους live συγκροτήματος

Live Cooking – Γευσιγνωσία από τον διακεκριμένο Headchef Κωνσταντίνο Βασάλο

Live Cooking από chef επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς

Παρουσίαση Cocktails από bartender – επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς

Γευσιγνωσία από την ομάδα του Experience Perachora

Γευσιγνωσία από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κορίνθου

Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων

Ζωντανή Μουσική από τους μουσικούς Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην  γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν  και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες όπως:

Σάββατο- 1 Ιουνίου 2024

10:15-11:15

Ξενάγηση και Workshop ελαιογνωσίας στο OLEOSOPHIA Olive Garden &Olive Oil Tastings, στο Καλέντζι Κορινθίας.

Η Μαριάννα Δεβετζόγλου είναι βραβευμένη παραγωγός, γευσιγνώστρια ελαιόλαδου και ιδρύτρια της OLEOSOPHIA. Με επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο, με μεράκι και αγάπη, συνδυάζει το προϊόν με την εμπειρία στρέφοντας επαγγελματίες και καταναλωτές σε μία καλύτερη κατανόηση της αξίας του ελαιόλαδου, της συνεισφοράς του στο ευ ζην μας και το ρόλο του στην γαστρονομική και όχι μόνο κουλτούρα.

12:00-14:00

Workshop Οινογευσίας & WinePairing στο Οινοποιείο SEMELIESTATE. Στο ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο οινοποιείο, θα ξεναγηθείτε σε κάθε γωνιά του χώρου, από τον αμπελώνα όπου ξεκινάει κάθε χρόνο το ταξίδι του κρασιού, στους χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης μέχρι το κελάρι όπου το κρασί ωριμάζει με φροντίδα και αγάπη. Θα Ακολουθήσει μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας, στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα έχουν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία από μοναδικές ετικέτες κρασιού, τόσο νέων όσο και παλαιότερων εσοδειών. Θα μυηθούν και θα ανακαλύψουν τον κόσμο των αρωμάτων και γεύσεων των κρασιών, σε μία εμπειρία γεύσεων που θα μείνει αξέχαστη.

Κυριακή – 2 Ιουνίου 2024. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Wyndham Poseidon Loutraki Hotel

11:30 – 13:30

Γευσιγνωσία Κορινθιακού Brunch από τον σεφ του Resort

Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κορινθιακού Μελιού

Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κορινθιακής Σταφίδας

15:00 16:00

Διάπλους του Ισθμού

WineEvent στον Λιμανάκι της Διώρυγας του Ισθμού ή επάνω στο καράβι

Το πλήρες πρόγραμμα του Taste of Loutraki και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://tasteofloutraki.gr/). Περιηγηθείτε και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα