Μήνυμα Ανδριανού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα φρικτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μια από τις μελανότερες σελίδες του 20ου αιώνα. 

Οφείλουμε, τόσο απέναντι στους αρνητές της πραγματικότητας, όσο και ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας, να δίνουμε με ακλόνητο φρόνημα και αποφασιστικότητα τη μάχη για τον σεβασμό της ιστορίας και τη δικαίωση των θυμάτων.

Είναι μια μάχη την οποία οφείλουμε έναντι των Ποντίων Ελλήνων, αλλά και έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την εξάλειψη της φρίκης της γενοκτονίας από την οικουμένη, ένας στόχος από τον οποίο δυστυχώς ακόμη απέχουμε ως διεθνής κοινότητα σημαντικά. 

Οι Έλληνες όμως, και ιδίως ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν διστάζουμε μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις. 

Κι αυτό το αποδεικνύει η εποποιία των επιζησάντων, των Ποντίων Ελληνίδων και Ελλήνων που παρά την καταστροφή, παρά τον ξεριζωμό, δημιούργησαν νέες εστίες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, και βεβαίως στην Αργολίδα, και αναδείχθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε πρωταγωνιστές της πνευματικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. 

Σήμερα, οι Πόντιοι Έλληνες υπογραμμίζουν σε ολόκληρο τον Ελληνισμό τη διαχρονική, προαιώνια αποστολή του Γένους μας: 

Να είναι η Ελλάδα, ως έθνος, ως κράτος και ως ιδέα, ένας περίβλεπτος φάρος, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, την ευημερία και την αλληλεγγύη, όπως άλλωστε αρμόζει στις αξίες που γέννησε ο ελληνισμός σ’ αυτά τα χώματα της ανατολικής Μεσογείου χιλιάδες χρόνια πριν. 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα