Ημέρα Μνήμης στο Ναύπλιο για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο το πρωί της Κυριακής 19 Μαϊου για την θλιβερή επέτειο της Ημέρας της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στις 11.00 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του εφημερίου του Ι.Ν. π. Παναγιώτη Κιντή, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ι.Μ. Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος.

Στις 11.30 έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής και βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαντζούνη ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας, στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη (Πλατεία Τριών Ναυάρχων) και στην συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ακολούθησε εκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά», με απαγγελίες και ποντιακούς χορούς.

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα