Επίσκεψη Ρίζου Μαρούδα στην Αργολίδα

Στα πλαίσια της περιοδείας σήμερα στο νόμο Αργολίδας του υποψήφιου Ευρωβουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Ρίζου Μαρούδα, μαζί με κλιμάκιο της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Δ.Ε.Υ.Α Ναυπλίου και Άργους-Μυκηνών όπου ακολούθησε και συζήτηση με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών.

         Στο επίκεντρο της συζήτησης τους, ήταν η συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση  των ΔΕΥΑ, με την υποστελέχωση και τη δραματική μείωση του μόνιμου προσωπικού, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ο ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων που θα έχει σαν αποτέλεσμα, τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ με την επιπλέον αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης και τη μετατροπή του νερού σε επενδυτικό προϊόν για κέρδος.

         Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, τόνισε πως τα αδιέξοδα και την κακή οικονομική κατάσταση στις ΔΕΥΑ, τα προκαλεί ακριβώς η εφαρμογή αυτών των πολιτικών που ακολουθούνται μέχρι σήμεραΔηλαδή, καπιταλιστική ανάπτυξη και φθηνό νερό είναι πράγματα ασυμβίβαστα, για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι πρέπει να «χαλάσουν» τα σχέδια της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική και της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

         Επιπλέον, κάλεσε τους  εργαζόμενους στις ευρωεκλογές που έρχονται, να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους. Να σκεφτούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

         Στη συνέχεια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς των Σταθέικων και της Ήρας.

         Οι αγρότες κύρια στάθηκαν στο αυξημένο κόστος παραγωγής,  στα καύσιμα, στο ρεύμα, το χαμένο εισόδημα καθώς η κατάσταση που δημιουργείται είναι εκρηκτική, ενώ οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι ανεπαρκείς και καθυστερημένες. Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων μαζί με το μεγάλο κόστος παραγωγής αλλά και την έλλειψη νερού, τους οδηγούν αυτόματα στο ξεκλήρισμα. 

         Όπως τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, η πολιτική αυτή που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι απόρροια των κατευθύνσεων της ΕΕ και της ΚΑΠ και αυτήν πρέπει να έχουν στο στόχαστρό τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, γιατί τους ξεκληρίζει και τους διώχνει από τη γη τους. Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα τους όπως  στήριξε το προηγούμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις των αγροτών με όλες του τις δυνάμεις.

Τέλος, κάλεσε πλατιά τον κόσμο, να έρθουν το βράδυ στη πολιτική εκδήλωση της ΤΕ Αργολίδας, στην αίθουσα της  ΚΑΣΟΑ «Δαναός» στη Πυργέλλα, στις 20:00 με θέμα «Το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης στην Αργολίδα, η θέση του ΚΚΕ».

17/5/2024

ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα