Μαλτέζος σε Μαγουλά: Πρέπει να απαλείψουμε τον κίνδυνο λειψυδρίας και ερημοποίησης!

Τον κίνδυνο ερημοποίησης και λειψυδρίας που στέκεται πάνω απο την Αργολίδα σαν δαμόκλειος σπάθη όσο το έργο του Αναβάλου δεν ολοκληρώνεται έθεσε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Μαγουλά στην διάρκεια της σημερινής τους αυτοψίας στο έργο και συγκεκριμένα στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στο Κουτσοπόδι.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς για τις ενέργειες που γίνονται και τα έργα παρέμβασης λαμβάνοντας την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα για συμβολή με πόρους όπου τίθεται ζήτημα δικής του αρμοδιότητας αλλά και διάθεσης συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Ο Γιάννης Μαλτέζος υπήρξε απόλυτα συγκεκριμένος στα αιτήματα του, ζήτησε από τον Γ.Γ , να υπάρξει παρέμβαση για την μείωση της αγωγιμότητας του νερού και παρέμβαση μέσω φωτοβολταικών ή ενεργειακών κοινοτήτων ώστε το κόστος για τους αγρότες να είναι προσιτό.

Ο γ.γ επεσήμανε οτι οι αρμοδιότητες των έργων άρδευσης περιήλθαν στην αρμοδιότητα του υποδομών μετά τις εκλογές και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για λύσεις.

“Είχαμε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη επίσκεψη στον ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου. Απο εμάς τέθηκε το βασικότερο του δήμου και της Αργολίδας η οποία έχει άφθονες ποσότητες νερού από τον Ανάβαλο αλλά είναι η 1η περιοχή που απειλείται με ερημοποίηση. Αυτό σημαίνει οτι απειλείται η ύπαρξη του δήμου. Ζητήσαμε και ζητάμε παρ ότι η άρδευση είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της περιφέρειας να υπάρξει μεγάλη προσοχή και να δοθεί σημασία στην  αγωγιμότητα νερού η οποία έχει αυξηθεί πολύ και επειδή η αξία ενέργειας είναι μεγάλη σε συνεργασία όλων να υπάρξουν ενεργειακές κοινότητες ή φωτοβολταικά ώστε ο αγρότης να μπορεί να ανταπεξέλθει” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους / Μυκηνών.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα