Παρέμβαση Γαβρήλου για το ασφαλιστικό

Κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Ασφαλιστικού Συστήματος τοποθετήθηκε σήμερα ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κάνοντας συνολική κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα της στον ευαίσθητο αυτό τομέα, που όπως είπε δεν αφορά μόνο τους εν ενεργεία εργαζόμενους ή συνταξιούχους, αλλά κατά βάση, τις μελλοντικές γενιές.

 Ο Γιώργος Γαβρήλος, απευθυνόμενος στον κ. Τσακλόγλου, Υφυπουργό Εργασίας, και τον κ. Μηλαπίδη, ΓΓ του Υπουργείου, ζήτησε, για πολλοστή φορά διευκρινήσεις για τις περίφημες δηλώσεις Γεωργιάδη, σχετικά με την ενιαιοποίηση- προς τα κάτω- των παροχών του Συστήματος Ασφάλισης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, περιμένουμε να δούμε αν θα έρθει κάποιο Νομοσχέδιο ξαφνικά στην Βουλή, κατά τη συνήθη πρακτική αυτής της Κυβέρνησης, που θα κόβει ακόμη περισσότερα δικαιώματα από τους ασφαλισμένους και θα ρίχνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο ζωής των πολιτών.

 Τι απαντάτε στην κοινωνία, τόνισε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για το χρηματοδοτικό κενό που είναι πλέον εμφανές ότι υπάρχει στις επικουρικές συντάξεις; Τι γίνεται με τα ΤΕΚΑ: Δυστυχώς η μέχρι τώρα εμπειρία, σημείωσε, δείχνει ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ούτε για το ότι δεν θα χάσουν οι ασφαλισμένοι τα λεφτά τους από τα γνωστά «τζογαρίσματα», ούτε ότι θα υπάρξει μια χρηστή διαχείριση των αποθεματικών των ΤΕΚΑ.

 Οι εμμονικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και κάθε λίγο και λιγάκι πρόχειρες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα από την Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στα θεμέλια του Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας, σχολίασε ο Γιώργος Γαβρήλος. Για το Πάσχα ο κ. Πρωθυπουργός μας είπε ότι δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος για να δοθεί έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά παράλληλα πανηγύριζε ότι η χώρα ζει ένα οικονομικό θαύμα και βρίσκεται σε τροχιά, δήθεν, ανάπτυξης. Προφανώς, ούτε από τον πλούτο που παράγεται επωφελούνται οι συνταξιούχοι, αφού πάει σε λίγα χέρια υμετέρων, αλλά ούτε και το επίπεδο ζωής που έχουν μπορούν να κρατήσουν, αφού φτωχοποιούνται συνεχώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι σαφής: Επαναφορά 13ης Σύνταξης. Αυξήσεις στις Συντάξεις τώρα ώστε να αντιμετωπίσει ο κόσμος της απόμαχης εργασίας με αξιοπρέπεια την κρίση ακρίβειας. Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης.

 Τέλος, όπως σημείωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, είναι πάγια η τακτική του Υπουργείου να μην απαντάει σε πολλά και κρίσιμα, επιμέρους, ζητήματα που τίθενται, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την Αντιπολίτευση, και αφορούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους ή συνταξιούχους. Σκοπεύετε να άρετε την αδικία ενάντια στις αγρότισσες, που δεν τους υπολογίζεται ως συντάξιμος, ο χρόνος κατά τον οποίο, παράλληλα με τον ΟΓΑ, εργάστηκαν σε καθεστώς ΙΚΑ σε συσκευαστήρια και περνούσαν τα 150 ένσημα το χρόνο; Τι θα γίνει με τις εργαζόμενες μητέρες, που ενώ θα έπρεπε να πάρουν το επίδομα μητρότητας, εντούτοις το σύστημα τους πετάει εκτός, επειδή λόγω εποχικότητας ή φύσης της εργασίας, δεν είχαν εκείνη την στιγμή ενεργή σύμβαση; Τι δεν ολοκληρώνετε την διαδικασία προσμέτρησης του πρόσθετου χρόνου ασφάλισης των ήδη συνταξιούχων; Τι θα γίνει με τις διακρατικές συμφωνίες για να προχωρήσουν οι εκκρεμείς συντάξεις ανθρώπων που έχουν δουλέψει και στο εξωτερικό, οι οποίοι θεωρούν ότι σύντομα θα πάρουν σύνταξη, όμως για πολύ καιρό βρίσκονται κολλημένοι στην γραφειοκρατία του Υπουργείου, απέναντι σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες με υπαλλήλους που υπερβαίνουν εαυτόν, και χωρίς κανένα έσοδο;

 

 

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα