Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι για παιδιά «Ακουστικά Οικο-τοπία» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, κατά τις ώρες 11:00 πμ έως 1:00 μμ. Τα παιδιά μέσα από βιωματικές ασκήσεις, με την καθοδήγηση της Ανδρομάχης Βρακατσέλη, μέλους του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα ανακαλύψουν την έννοια του ηχοτοπίου και τη σημασία της επικοινωνίας μέσω της φωνής.

Επιπλέον, θα μελετήσουν πώς συνυπάρχουν οι ήχοι μεταξύ τους, τι είναι η ηχορύπανση και τι σηματοδοτούν οι φωνές των ζώων που ακούγονται στο περιβάλλον, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι ανθρώπινοι θόρυβοι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Τέλος, μέσω πρακτικών ηχογράφησης του περιβάλλοντος (field recording) θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν το φυσικό περιβάλλον του Μουσείου.

Σημειώνεται ότι η δράση είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ωστόσο, απαιτείται μια δήλωση συμμετοχής προκειμένου να λάβουν μέρος.

Οι μικροί φίλοι θα προσέλθουν στο Μουσείο και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά εκτός Τρίτης, κατά τις ώρες 10:00 πμ έως 6:00 μμ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου, η είσοδος στα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα