• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραπολιτικά Αργολίδα
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Reading: 2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου
Μοιράσου το
Παραπολιτικά ΑργολίδαΠαραπολιτικά Αργολίδα
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Search
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
© Mediacon Network. All Rights Reserved.
ΑυτοδιοίκησηΚορινθίαΠολιτισμός

2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαΐου 2024 13:40
papadopoulou
Μοιράσου το
3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

- Διαφήμιση -

«Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες»

Κόρινθος, 10 – 13 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η ημέρα, Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες», που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος τόνισε την παιδαγωγική αξία, την πολιτιστική ταυτότητα και την αναπτυξιακή προοπτική αυτού του εγχειρήματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Εύη Κοκκίνου, δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Συντονίστρια Δικτύου Πόλεων «Κόρινθος και αρχαίες αποικίες της».

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ άνοιξαν το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου και το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου, τα οποία παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη. Στη συνέχεια, τα σχολεία Jakov Xoxa School και FlatratEDijes School από το Φιέρι της Αλβανίας, παρουσίασαν χορογραφημένη εκδοχή της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή. Το Big Bang School από τη Νέα Προποντίδα παρουσίασε μια σύνθεση με τίτλο «Την άμμο του αιγιαλού, Γυναίκα». Οι πρωινές εκδηλώσεις της πρώτης μέρας έκλεισαν το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, τα οποία συνέπραξαν στην παράσταση «Συνάντηση τραγικών ηρωίδων».

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέδριο-συζήτηση με θέμα «Δίκτυο Πόλεων “Κόρινθος και αρχαίες αποικίες της”: Οι αναπτυξιακές προοπτικές της συνύπαρξης και της συναντίληψης». Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης και η πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Ξένια Καλδάρα.

Στην κύρια ομιλία, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας παρουσίασε τα οφέλη από την πολιτιστική διπλωματία και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνουν τα δίκτυα, αλλά και τις σταθερές βάσεις συνεργασίας που θα δημιουργήσουν.

Στο συνέδριο ακούστηκαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών γύρω από θέματα όπως η εκπαίδευση και τα δίκτυα σχολείων, τα μουσεία ως τόπος επιτέλεσης της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και η συμμετοχή της Κορίνθου σε υπάρχοντα δίκτυα πόλεων.

Τονίστηκε η ανάγκη για ενίσχυση των δεσμών, ανάληψη πρωτοβουλιών, ισοτιμία, δέσμευση μέσα στη νέα εποχή με συναντίληψη και συμπερίληψη.

Τέλος, εγκρίθηκε από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών (Κόρινθος, Συρακούσες, Φιέρι, Κέρκυρα και Διαπόντιες Νήσοι, Λευκάδα, Άρτα, Άκτιο-Βόνιτσα) το ψήφισμα για τη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων, που θα κινηθεί στους άξονες του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Φωτογραφική  Έκθεση «Τριλογία» του Μιχάλη Κακογιάννη

Στον χώρο του θεάτρου εκτίθενται από τις 10/5/2024 ανέκδοτες φωτογραφίες από την κινηματογραφική «Τριλογία» του Μιχάλη Κακογιάννη(Ηλέκτρα, Τρωάδες, Ιφιγένεια), από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού, σε νέες εκτυπώσεις και επιμέλεια του βραβευμένου με 1ο Παγκόσμιο Βραβείο φωτογραφίας, Ιταλού καλλιτέχνη Antonio Manta, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Urbino ISIA.

Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου πραγματοποιείται φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Άρθρα που δεν πρέπει να χάσεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις ετήσιες υποτροφίες!
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας: Ενημέρωση – συζήτηση, την Κυριακή στον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου
“Μάριε, Συγχαρητήρια!”
Γιατί οι ακαδημαϊκοί τείνουν προς τον σοσιαλισμό;
Στον «αέρα» η τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων
TAGGED:2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ΚορίνθουfeaturedΔήμος ΚορινθίωνΔημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»
Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook Email Print

Ροή Ειδήσεων

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
Καιρός
Ενισχυμένο μελτέμι σε Αιγαίο και Κρήτη – Ξεπέρασαν τα 100 χλμ οι άνεμοι
Καιρός
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο – Πού αναμένονται βροχές
Καιρός
Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από την Τρίτη – Πτώση θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και βροχές
Καιρός

Άρθρα που σου προτείνουμε

FeaturedΑργολίδαΕιδήσειςΠολιτισμός

Σήμερα στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ

8 Αυγούστου 2024
ΑρκαδίαΑυτοδιοίκηση

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (15/10/2025)

11 Οκτωβρίου 2025
ΆργοςΑυτοδιοίκησηΕιδήσεις

Στις 2 οι ανακοινώσεις Μαλτέζου!

27 Ιανουαρίου 2025
ΑθλητικάΚοινωνίαΚορινθία

Γιάννης Κόλλιας: Το τελευταίο «αντίο» στον εμβληματικό προπονητή

17 Οκτωβρίου 2025

Ακολούθησε μας στα Social Media

Facebook Youtube Rss

© Mediacon Network. All Rights Reserved.

Παραπολιτικά Αργολίδα

Για οποιοδήποτε ερώτημα, καταγγελία, πληροφορία ή αποστολή δελτίων τύπου επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο
+30 698 290 7148

Email
parapolitika@yahoo.com

 

Κατηγορίες

  • Αρχική
  • Ειδήσεις
    • Αργολίδα
    • Πελοπόννησος
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Πολιτική
  • Aπόψεις
  • Άργος
  • Ναύπλιο
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?