“Εβδομάδα μητέρας” με δράσεις σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Ναύπλιο και Σπάρτη

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οργανώνει δράσεις με τίτλο “Εβδομάδα Μητέρας”.

Διοργανωτής είναι η Συντονιστική Δομή της Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δράση θα υλοποιηθεί από  τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024, στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ακολούθως:

13 Μαΐου στην Καλαμάτα και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «HORIZON BLU», στην Καλαμάτα για τις μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ με εισήγηση από τον Ψυχολόγο της Συντονιστικής Δομής, σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των ανωτέρω.

14 Μαΐου στην Κόρινθο και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού Δήμου Βέλου Βόχας ΠΕ Κορινθίας  για τις μητέρες ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, από τον οποίο θα υλοποιηθεί ενημέρωση σε θέματα ατομικής υγιεινής.

15 Μαΐου στην Τρίπολη και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.:  Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εστίασης «SENOR» στην Τρίπολη, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Τρίπολης και τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Εισαγγελία, Κοινωνική Υπηρεσία Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων ΠΕ Αρκαδίας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης, Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ», Πολυδύναμο Κέντρο Τρίπολης, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα υλοποιηθούν εισηγήσεις από τα στελέχη των Δομών, παρουσίαση μαρτυρίας γυναίκας που έχει δεχθεί βία και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

16 Μαΐου στο Ναύπλιο και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στον Οίκο Ευγηρίας «Μαρίας Ράδου» στο Ναύπλιο, όπου θα υλοποιηθεί ανάγνωση αποσπασμάτων το βιβλίο «Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους» και συζήτηση με τους ηλικιωμένους.

17 Μαΐου στη Σπάρτη και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο Αμυκλών Δήμου Σπάρτης  για τις μητέρες ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης, το οποίο θα υλοποιήσει ενημέρωση για τη φροντίδα βρεφών.

Με την ολοκλήρωση των δράσεων, θα γνωστοποιηθεί το υλικό των ημερίδων, ενώ θα γίνει και η αποτίμηση των δράσεων,.

Έμφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συνοχή.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα