Πάσχα 2024 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Ερμιονίδας

Με έμπνευση από έθιμα και με το κατανυκτικό κλίμα των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Δήμος μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων στην κατάμεστη από κόσμο Ερμιονίδα.

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, αναβίωσε για ακόμα μια χρονιά το δρώμενο για το «Κάψιμο του Ιούδα» στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες κατέκλυσαν τα Λιμάνια της Ερμιόνης και του Πορτοχελίου, όπου παρακολούθησαν την πυρπόληση του ομοιώματος του Ιούδα στη θάλασσα από τα καραβάκια των ντόπιων ψαράδων και στη συνέχεια απόλαυσαν έναν φαντασμαγορικό χορό πυροτεχνημάτων στον ανοιξιάτικο νυχτερινό ουρανό της Ερμιονίδας μας.

Την Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου  2024, στα Δίδυμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία η Γιορτή της Τουλίπας. Για περισσότερα από εξήντα χρόνια οι ντόπιοι γιορτάζουν με ένα παραδοσιακό γλέντι την αυτοφυή κιτρινοκόκκινη Τουλίπα, που ανθίζει κάθε άνοιξη στον Κάμπο των Διδύμων.

Την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, στο μαγικό φυσικό τοπίο στα «Παπούλια» η Δημοτική Κοινότητα των Φούρνων, Πολιτιστικός Όμιλος Φούρνων και η Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας, διοργάνωσαν πεζοπορία στο υπέροχο μονοπάτι του «καταφυκίου». Ακολούθησε το παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο γλέντι, δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων με άφθονα κεράσματα, μουσική, κέφι και χορό.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στις διοργανώσεις των εκδηλώσεων, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ερμιόνης, Πορτοχελίου, Διδύμων και Φούρνων, τους Συνδιοργανωτές μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κρανιδίου, τους Συλλόγους και Φορείς του Δήμου μας, τους Καταστηματάρχες και τους Χορηγούς μας.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε ξεχωριστά τους ακούραστους και δυναμικούς Εθελοντές μας, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας για τη σημαντική συμβολή τους στις προετοιμασίες των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς, δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας, που μας τιμήσατε για ακόμα μια φορά με την ένθερμη και αθρόα συμμετοχή σας.

Μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε να αναβιώνουμε ήθη και έθιμα της πλούσιας παράδοσής μας, να χτίζουμε μαζί νέες αναμνήσεις και  να δίνουμε στην Ερμιονίδα την εικόνα που της αξίζει!

Γραφείο Δημάρχου

   

 

   

    

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα