Έτσι θα φτάσει το Άγιο Φώς!

Με μέγιστη προσοχή η μεταφορά Του – Όλο το σχέδιο

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

 

Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει σήμερα Μεγάλο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean και έπειτα θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει αεροπορικώς η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ με τον πόλεμο στη Γάζα η μεταφορά του Αγιού Φωτός από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει με τη μέγιστη προσοχή.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με κυβερνητικό αεροπλάνο, στο οποίο θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, υπεύθυνος για την αποστολή, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν επίσης και ορισμένοι βουλευτές, αλλά και αστυνομικοί για ευνόητους λόγους.

 

Τις προηγούμενες ημέρες το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έκανε γνωστό τον ακριβή αριθμό προσκυνητών στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος στο Ναό της Αναστάσεως για την τελετή του Αγίου Φωτός. «Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, σημειώνεται πως εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο θα επιτραπεί η παρουσία 4.200 πιστών κατά τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα.

Με πτήσεις AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφερθεί σε όλη την επικράτεια

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας αεροπορικώς. Στην Αττική θα μοιραστεί από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα