Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ: ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ την Τέταρτη 1η Μάη, στις 9 π.μ. στη μάντρα του Νεκροταφείου Ναυπλίου καλεί σε εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσμένων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που εκτελέστηκαν σε εκείνο το σημείο την περίοδο 1946-1949.

Τιμάμε τους αγωνιστές μας γιατί έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι αλύγιστα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, για μια δίκαιη κοινωνία με τον λαό στην εξουσία.

Εμπνεόμαστε και παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες και τις αιματηρές θυσίες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου, από το Σικάγο το 1886, ως τις φετινές μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης στη Γαλλία, στη Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη.

Με πίστη στο δίκιο μας, στεκόμαστε για άλλη μια φορά, όπως τότε, το 1940-1949, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, μαζί με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δουλεύουμε για να ζούμε! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε! Με δυνατό ΚΚΕ παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας!» αναφέρει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για την 1η Μάη 2024.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Η 1η Μάη έχει ποτιστεί με το αίμα των εργατών

1886 Σικάγο

Οι εργάτες στις ΗΠΑ ξεσηκώνονται για να κερδίσουν το 8ωρο με σύνθημα «8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες δουλειά κι 8 ώρες για ό,τι θέλει ο καθένας». Από τότε όσα δικαιώματα κατακτήθηκαν, κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

138 χρόνια μετά, παρά την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και του παραγόμενου πλούτου, ξηλώνονται κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα! Με τις αντεργατικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που γίνονται νόμοι από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ καταργείται το 8ωρο, γίνεται λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος και καθιερώνεται η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά, τα 12ωρα και τα 4ωρα, με μισθό που τελειώνει στα μισά του μήνα.

1924 Αθήνα

Ο 24χρονος συνδικαλιστής ζαχαροπλάστης Σωτήρης Παρασκευαΐδης, μέλος της ΟΚΝΕ (νεολαίας του ΚΚΕ) υπήρξε ο πρώτος δολοφονημένος εργάτης σε απεργία για την Πρωτομαγιά στην Ελλάδα.

1944 Καισαριανή

200 κομμουνιστές εκτελούνται από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Ανάμεσά τους ο Ναπολέων Σουκατζίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής που αρνήθηκε να εκτελεστεί άλλος κρατούμενος στη θέση του.

80 χρόνια μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξαναγράφει την ιστορία και επιχειρεί να εξισώσει το θύμα με το θύτη, τον κομμουνισμό με τον φασισμό, τους 200 ήρωες της Καισαριανής με τους ναζί κατακτητές. Σε κράτη-μέλη της ΕΕ ενισχύεται πολύμορφα η ακροδεξιά, που είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος.

2020 Ελλάδα

Τα σωματεία και το ΠΑΜΕ γιορτάζουν την Πρωτομαγιά, μέσα στην πανδημία, διατρανώνοντας πως “ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός”…

Οι Πρωτομαγιές έχουν χαράξει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στα συμφέροντα των αφεντικών, του κράτους τους και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπορούμε να πολεμήσουμε τη βαρβαρότητα!

Μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν είναι “φυσιολογικό” να τελειώνει ο μισθός στα μέσα του μήνα, να “ζαλιζόμαστε” όποτε πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, να πληρώνουμε ένα μισθό για νοίκι.

Δεν είναι “ατυχήματα” τα εργοδοτικά εγκλήματα με τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, ούτε ήταν “ατύχηµα” το έγκληµα στα Τέµπη.

Δεν είναι “φυσικό φαινόμενο” να καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι και να πνιγόμαστε κάθε χειμώνα λόγω της ανυπαρξίας υποδομών και μέτρων πρόληψης.

Δεν είναι “αναγκαίο κακό” ο πόλεμος που μας κυκλώνει με τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, με την απειλή για γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η χώρα να μπλέκεται όλο και περισσότερο στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς όφελος των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων και με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Όλα αυτά είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να διασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Οι λαοί πληρώνουν από την τσέπη τους και με το αίμα τους!

-Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις είχαν κέρδη 25,1 δισ. ευρώ το 2022

-7 δισ. ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο

-1 νεκρός εργαζόμενος κάθε 2 μέρες τον τελευταίο χρόνο

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη!

Αυτό αποδεικνύουν οι εμβληματικοί αγώνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη όπου μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην εγκληματική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Οι νέοι εργαζόμενοι και οι νέες εργαζόμενες δεν είμαστε μόνοι μας!

Με την οργάνωσή μας στα συνδικάτα και τη συμμετοχή μας στον συλλογικό αγώνα μπορούμε να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς και ζωής μας.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς και στις ευρωεκλογές μπορούμε να δώσουμε ένα δυνατό χαστούκι στο σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Διεκδικούμε

-Καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

-Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Παλεύουμε για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

-Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

-Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

-Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα!».

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα