Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ναυπλίου: Επίσημη συνάντηση με το δήμαρχο Ναυπλίου

Την πρώτη επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου με το δήμαρχο Ναυπλίου κ. Ορφανό. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ξύδη και η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Παναγιωτακοπούλου.

Η Ένωση Γονέων έθεσε όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν τη γονεϊκή κοινότητα και έχουν συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η επικινδυνότητα των προαυλίων και τα κτιριακά προβλήματα ήταν τα βασικά θέματα που θέσαμε.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, στο θέμα του προσεισμικού έλεγχου και στατικότητας των κτιρίων αλλά και στην αναγκαιότητά ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων. Όλα αυτά άλλωστε αποτελούν πάγια και διαρκή ζητούμενα για τη γονεϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, για την Ένωση Γονέων.

Ο κ. Ορφανός  παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κινδυνεύουν τα παιδιά, αλλά η κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι συγκεκριμένη και δε φτάνει, τα χρήματα στις σχολικές μονάδες για επισκευές θα δοθούν με ιεράρχηση των προβλημάτων. Στην ερώτηση, πώς θα βρεθούν τα χρήματα, ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο. Στο σημείο αυτό δόθηκε η πρόταση πως η Ένωση Γονέων θα στηρίξει τη δημοτική αρχή εφόσον διεκδικήσει κονδύλια από το κράτος.

Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης τέθηκαν δύο ακόμα ζητήματα από την Ένωση Γονέων προς τη νέα δημοτική αρχή:

–        Δημιουργία camp για παιδιά δημοτικού, δωρεάν για όλες τις οικογένειες που εργάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ευθύνη του δήμου.

–        Σχολεία ανοιχτά για τα παιδιά μας τα απογεύματα, με φύλακες που μπορούν να ανοίγουν και να έχουν την ευθύνη για το χώρο των προαυλίων. Σε μια εποχή που θέλουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν στη γειτονιά, να κοινωνικοποιούνται και να μην κλείνονται στα σπίτια μπροστά σε οθόνες, οφείλουμε να τους δίνουμε επιλογές σε χώρους άθλησης και παιχνιδιού.

Καλούμε όλους τους γονείς του δήμου μας να ενδυναμώσουν τη δράση των συλλόγων τους, γιατί μόνο με τη συμμετοχή μας και μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των σχολείων των παιδιών μας.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα