Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινούν σήμερα -Ποια η προθεσμία

Σε μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα φορολογίας αναφέρθηκε αναλυτικά ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, επ’ ευκαιρία συνέντευξής του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Συγκεκριμένα για τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι «από σήμερα, 25 Απριλίου 2024, ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με προθεσμία έως τις 26 Ιουλίου. Οι προβλεπόμενες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών είναι 8 και φτάνουν έως το Φεβρουάριο του 2025, ενώ αν κάποιος επιλέξει την εφάπαξ πληρωμή ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού, δικαιούται έκπτωσης 3%».

Επιπλέον, ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως «φέτος είχαμε αλλαγές, κυρίως επειδή νομοθετήσαμε μια πολύ σημαντική καινοτομία, την αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσης για πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Οπότε, πλέον, ακόμη και εάν κάποιος ξεχάσει να υποβάλει τη δήλωσή του εμπρόθεσμα, δεν κινδυνεύει να επιβαρυνθεί με πρόστιμο, εφόσον η δήλωση θα έχει υποβληθεί αυτομάτως. Όμως, ακριβώς, λόγω αυτής της νομοθέτησης, χρειάστηκε να μεταθέσουμε την ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων. Συνήθως αυτό συνέβαινε στις 30 Μαρτίου, φέτος όμως τείνουμε ένα χέρι εμπιστοσύνης στους λογιστές και στους φορολογούμενους, ανοίγοντας τη διαδικασία των δηλώσεων στις 25 Απριλίου. Με την αναπροσαρμογή των προθεσμιών, όλοι μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας εγκαίρως, διότι δεν θα δώσουμε καμία άλλη παράταση».

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα