Μεγαλώνει το «χάσμα»! Σταυρέλης παρών, Γκιώνης…διαδικτυακά!

Παρέλασαν οι δήμαρχοι στην Εθνάρχου Μακαρίου χθες Τετάρτη. Ο Λουτρακίου Γκιώνης είχε κοινή συνάντηση με τον Κορίνθου Σταυρέλη ωστόσο…παρέστη διαδικτυακά!

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με δημάρχους της Πελοποννήσου είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός την Τετάρτη το πρωί. Δήμαρχοι από την Αρκαδία και την Κορινθία είχαν την…τιμητική τους με τα ανάλογα δελτία ενημέρωσης να εκδίδονται από την περιφερειακή αρχή.

Synantisi ergasias tou Perifereiarchi Dimitri Ptochou me ton Dimarcho Tripolis, Kosta Tzioumi

Κάποιοι δήμαρχοι όπως ο Κώστας Τζούμης της Τρίπολης είχε προσωπική συνάντηση με τον περιφερειάρχη ενώ άλλοι, όπως οι δήμαρχοι Ξυλοκάστρου, Σικυώνας και Νεμέας είχαν τον Δημήτρη Πτωχό απο κοινού.

Μια τρίτη συστοιχία ήταν η συνάντηση του Περιφερειάρχη με δυο Δημάρχους της Κορινθίας, τους δημάρχους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων η οποία…παρ ότι κοινή, στο φωτογραφικό ενσταντανέ αποτυπώνει μόνο το δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη. Στο συνοδευτικό δελτίο τύπου και διευκρινιστικά στην παρουσία του δημάρχου Γκιώνη σημειώνεται πως αυτή ήταν…διαδικτυακή και όχι δια ζώσης!

Η απλούστερη και ίσως η συνήθης αιτιολόγηση θα ήταν η αδυναμία του δημάρχου να βρεθεί δια ζώσης για λόγους υπηρεσιακούς ή και αδυναμίας εάν δεν βρισκόταν στο Λουτράκι.

Γνωρίζουμε ωστόσο όλοι πως αυτές οι συναντήσεις ΔΕΝ είναι έκτακτες, πως προγραμματίζονται μέρες πριν ώστε όλοι να είναι διαθέσιμοι και πως εάν κάποιος εκτάκτως δεν δύναται να παραστεί, δεν το πράττει.

Η διαδικτυακή παρουσία Γκιώνη  στην κοινή συνάντηση με τον Κορίνθου Σταυρέλη στο κτίριο της Εθνάρχου Μακαρίου, για τα κορινθιακά πράγματα δεν είναι τυχαία αλλά επιλογή! 

Οι σχέσεις των δυο αντρών δεν είναι καλές, τα όσα δημόσια προ ολίγων εβδομάδων καταλόγισε ο δήμαρχος Κορινθίων στον δήμαρχο Γκιώνη για τα έργα και τις ημέρες στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ(οργανισμός που συστάθηκε απο τους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου και Βέλου Βόχας και τους δημάρχους Νανόπουλο , Γκιώνη και Παπακυριάκο, το 2020), έχουν ανάψει φωτιές που όχι μόνο δεν σβήνουν αλλά φουντώνουν από την επιλογή του δημάρχου Κορινθίων ούτε να ανακαλεί τα όσα είπε χωρίς να αιτιολογεί αλλά ούτε και να επιχειρεί να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο ώστε να υπάρξει εξομάλυνση.

Τουναντίον ο Δήμαρχος Σταυρέλης όρισε, αν και η ΓΣ του Οργανισμού είναι σε επίπεδο δημάρχων, έναν δημοτικό σύμβουλο τον κ.Βασίλη Ταγαρά, κίνηση που θεωρήθηκε απαξιωτική αφού ουσιαστικά ο εν λόγω σύμβουλος λειτουργεί ως μεσάζοντας κρατώντας σε απόσταση – την οποίαν προφανώς και ο ίδιος επιθυμεί- το Νίκο Σταυρέλη απο τους άλλους δημάρχους.

Δεν τους αναγνωρίζει; Δεν επιθυμεί συνεργασία μαζί τους; Δεν ενστερνίζεται τους σκοπούς που ίδρυσαν το ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ με τον προκάτοχό του Βασίλη Νανόπουλο;

Οι απαντήσεις αυτές δεν έχουν δοθεί από το Νίκο Σταυρέλη και δεν διαφαίνεται και πρόθεση να δοθούν. Μάλιστα ο ίδιος εισήγαγε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και σύστησε δεύτερο αναπτυξιακό οργανισμό με μοναδικό εταίρο το δήμο Κορινθίων, διατηρώντας τον Δημόπρακτο βέβαια αφού εκεί ήδη τρέχουν σημαντικά έργα για το δήμο Κορινθίων που δεν μπορούν να ανακόψουν την πορεία τους.

Αυτή η επιλογή Σταυρέλη έχει γίνει ξεκάθαρη προς τους άλλους δημάρχους και ειδικά για τον επι 13 έτη δήμαρχό Γκιώνη φαίνεται να είναι προσβλητική, ωθώντας τον εντέλει και εκείνος να επιλέγει να κρατά τις αποστάσεις του από τον Κορίνθου.

Είδαμε άλλωστε και την ψυχρότητα όταν οι δυο δήμαρχοι αναγκαστικά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για να υπογραφεί προ ολίγων εβδομάδων η σύμβαση για το παραλιακό μέτωπο Κορίνθου – Λουτρακίου, έργο που πολέμησε ο Νίκος Σταυρέλης αλλά καλείται ως δήμαρχος να το εκτελέσει, τότε ο Γιώργος Γκιώνης δεν αντήλλαξε καμία κουβέντα με το Νίκο Σταυρέλη, όσα ειπώθηκαν ήταν τυπικά και κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Η σημερινή διαδικτυακή συμμετοχή Γκιώνη λοιπόν φαντάζει λογική, εκείνη που δεν είναι λογική είναι η «πολεμική τακτική» και η τακτική του «έχω το 48% και λειτουργώ όπως θέλω» που έχει υιοθετήσει ο μόλις 4 μηνών δημάρχος Σταυρέλης.

 

Στην διάρκεια της 5ετίας αναμένεται να υπάρξουν πολλά επεισόδια σε αυτό το σήριαλ που ξεκίνησε ο Κορίνθου Σταυρέλης, μένει να δούμε ποιόν θα δικαιώσει η έκβασή του!

ΥΓ: Στο ενημερωτικό σημείωμα της περιφερειακής αρχής, και ενώ αρχικά δεν αναφερόταν, διευκρινίζεται πως την διαδικτυακή παρουσία επέβαλε η απουσία του κ.Γκιώνη στο εξωτερικό. Άραγε δεν γνώριζε ο δήμαρχος το ταξίδι του; Ή η συνάντηση στην περιφέρεια ήταν τόσο επιτακτική που…δεν μπορούσε να περιμένει; Οι έχοντες γνώση των κορινθιακών θεμάτων γνωρίζουν πως τα παραπάνω γεγονότα δεν ήταν τυχαία και αποτελούν σημάδι των αποστάσεων που κρατά πλέον ο Γιώργος Γκιώνης από το Νίκο Σταυρέλη.

χ.τ

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα