Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Η Εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί και να το αναγνωρίσει»

«Δεν έχει κλείσει για την εκκλησία το ζήτημα με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε μιλώντας χθες στον Σκάϊ o Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Η Εκκλησία εξ ’αρχής τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, με τον πλέον ευγενέστατο τρόπο. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό, γιατί είναι αντίθετο προς την ταυτότητά της, προς την διδασκαλία της, προς το περιεχόμενο της πίστης της», είπε ο κ. Χρυσόστομος για να προσθέσει πως «αυτό δεν μπορεί η Εκκλησία να το αλλάξει με κανέναν τρόπο».

«Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η Εκκλησία δεν είναι à la carte κάθε φορά τι θέλουμε και να της λέμε κάνε αυτό και κάνε εκείνο» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με παροτρύνσεις κληρικών κατά πολιτικών, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι μια προσωπική τοποθέτηση ενός ιερέως, ενός κληρικού. Δεν είναι η τοποθέτηση της επίσημης Εκκλησίας».

Σχετικά με την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ξεκαθάρισε πως το χάσμα δεν θα κλείσει. «Δεν νομίζω ότι η κοινωνία σήμερα μπορεί να αποδεχθεί ένα τέτοιο νομοθέτημα». «Οι άνθρωποι που πιστεύουν και βρίσκονται στην Εκκλησία δεν μπορείτε ποτέ να αποδεχθούν μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Σας το λέω ξεκάθαρα».

«Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τη σχέση που μπορεί να έχει κάποιος σε επίπεδο γάμου. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Η Εκκλησία τους δέχεται όλους αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί νομικά ένας τέτοιος γάμος», ανέφερε ο Μητροπολίτης, ενώ στον αντίλογο πως αυτός είναι νόμος τους κράτους είπε χαρακτηριστικά: «Καλά έκανε, αλλά η Εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί και να το αναγνωρίσει»

EleftherosTypos.gr

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα