Βγαίνει σε λίγες μέρες ο ανάδοχος για το Επιγραφικό Μουσείο Άργους

Σε λίγες ημέρες, αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου του Επιγραφικού Μουσείου του Άργους, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Το νέο Μουσείο θα στεγαστεί στην ανατολική πτέρυγα των Στρατώνων του Καποδίστρια στο Άργος.

Το Επιγραφικό Μουσείο Άργους θα στεγάσει τους 136 μοναδικούς χάλκινους ενεπίγραφους πίνακες, μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας. Τα ευρήματα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς όπως και πλήθος άλλων λειτουργιών, από τα τέλη του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.. Στο Επιγραφικό Μουσείο θα εκτίθενται, επίσης, σημαντικές λίθινες επιγραφές από την ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του κτηρίου καθώς και το αναβαθμισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, δημιουργείται, σύμφωνα με τους αρμόδιους, ένας ισχυρός και άκρως ελκυστικός, πόλος πολιτισμού, κάτι που θα ενισχύσει το Άργος, σε όλα τα επίπεδα.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα