Η παράταξη Μαργέτα για τπ Ειρηνοδικείο Μάσσητος

Ανατρέχοντας στα κατατεθέντα σχέδια και προτάσεις νόμων στη Βουλή των Ελλήνων (ημερομηνία φάσης επεξεργασίας 19-4-2024) διαπιστώνουμε:

«ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης» ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ – ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

β) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας (πρώην Νομός Αργολίδας) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ναύπλιο. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Ναυπλίου εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Τα Ειρηνοδικεία Ναυπλίου, Άργους και Μάσσητος (Κρανίδι) καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Ναυπλίου ορίζονται α) το Άργος, στην κατά τόπο αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος ΆργουςΜυκηνών και β) το Κρανίδι, στην κατά τόπο αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμος Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής.

Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Πειραιώς ορίζονται η Καλλιθέα, η Ελευσίνα και ο Πόρος, στην κατά τόπο αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν: »

Πάντα πιστεύαμε ότι οι διαβουλεύσεις νομοσχεδίων έχουν ουσιαστικό  και όχι προσχηματικό χαρακτήρα.

Το Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, σε ό,τι αφορά τις Δημοτικές αρμοδιότητες, άνοιξε το δρόμο για να ακουστεί η πρόταση της Ερμιονίδας.

Οι Βουλευτές του Νομού Αργολίδος αξιολόγησαν άμεσα τη σημαντικότητα του θέματος και ο Κυβερνητικός Βουλευτής ασχολήθηκε αποτελεσματικά.

Σε ό,τι αφορά την παράταξή μας έδρασε προσπαθώντας σε κάθε κατεύθυνση να προωθήσει το θέμα και τις τελευταίες ημέρες, όπως δημοσιοποιήσαμε, είχαμε επικεντρώσει  στις Σπέτσες προκειμένου να προωθούν και αυτοί από την πλευρά τους τη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Σπετσών με το Ειρηνοδικείο Μάσσητος, που θα εξασφάλιζε την αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο Μάσσητος. Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς που υπάγονται οι Σπέτσες έθεσαν  και αυτοί τον ίδιο στόχο και είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ανάρτησή μας πριν δύο ημέρες έλεγε:

«Εμείς, έχοντας ως κυρίαρχο σκοπό την επίτευξη του στόχου που είναι η παραμονή στης δικαστικής δομής στην Ερμιονίδα με τη μορφή του Περιφερειακού Πρωτοδικείου Μάσσητος, προσαρμόσαμε την πρότασή μας και προτείνουμε τη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Σπετσών στο Μεταβατικό Πρωτοδικείο Μάσσητος, αφού και μόνο η συγχώνευση αυτή εφόσον, πραγματοποιηθεί, δίνει στο νέο Πρωτοδικείο τον ικανό αριθμό υποθέσεων για να είναι βιώσιμο.

Εξάλλου, τη στιγμή αυτή διαφαίνεται ότι προκρίνεται η δημιουργία Μεταβατικού Πρωτοδικείου και στον Πόρο, όπου θα μεταφερθούν οι υποθέσεις Ύδρας και Τροιζηνίας.»

Κρανίδι 20 Απριλίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα