Στη Μονεμβασιά το γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Μια στάση στη Μονεμβασιά πραγματοποίησε το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” το οποίο πρόκειται να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία.

Το ιστορικό, τρικάταρτο ιστιοφόρο είχε καταπλεύσει τις προηγούμενες ημέρες στο  Κατάκολο προκειμένου μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής και Οργανωτικής Επιτροπής να συμμετέχουν στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία έλαβε χώρα, την Τρίτη 16 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Πέμπτη (18/4) το “Belem” ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής, με πρώτο σταθμό τον Πειραιά, απ΄ όπου πρόκειται να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα και έπειτα θα ταξιδέψει για την Μασσαλία, το αρχαιοελληνικό λιμάνι της Γαλλίας.

Στο ταξίδι της επιστροφής του έκανε μια ενδιάμεση στάση στην ιστορική Μονεμβασία, ένα τόπο που τα χρόνια της ακμής του φημιζόταν πέραν των άλλων για το εμπόριο και τη ναυτική του δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει μέσω θαλάσσης, με ένα πλοίο που από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνηµείο» και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας.

https://www.monemvasianews.gr/

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα