Συνεδρίασε το όργανο πολιτικής προστασίας στην Ερμιονίδα

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου μας, κατόπιν σχετικής πρόσκληση του Δημάρχου Ερμιονίδας και Προέδρου του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., κ. Ι. Γεωργόπουλου με θέμα την προετοιμασία και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

 

Ειδικότερα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα σε σχέση με την πυροπροστασία του Δήμου, τον εξοπλισμό οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος μας και το ανθρώπινο δυναμικό του. Στη συνέχεια, υπήρξαν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και διαλογική συζήτηση με έμφαση στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει στον τομέα της πρόληψης.

 

Στη Συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, κ. Ι. Τσαμαδός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, κ. Α. Μπίμπας, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, κα Μ. Κακαράντζα, ο Υποδιοικητής του Α/Τ Ερμιονίδας, κ. Π. Βλαχοκυριάκος, ο Διοικητής του Α’ Λ/Τ Πορτοχελίου, κ. Δ. Στρατηγάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας, Πύραρχος Π. Παπακωνσταντίνου, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, κ. Ι. Σαράντος, ο Εκπρόσωπος ΥΔΥΠΝ, Επιλοχίας (ΤΘ) κ. Π. Τούρλας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Β. Πασιαλής, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Ν. Μέξης, ο Υπεύθυνος ΕΚΑΒ Αργολίδας, κ. Β. Οψιμούλης και ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Δ. Νάκος.

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας με κύριο γνώμονα την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος, αλλά και των περιουσιών των πολιτών, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα