ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: «Επιδιώκουμε συνεργασίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κας Ανδρέα Πάολα Ρόχας. Το εν λόγω σύμφωνο αφορά έρευνα που στοχεύει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ενός αλληλένδετου συνόλου πρακτικών, που επιτρέπουν σε μια κοινότητα να μάθει πώς να προλαμβάνει και να διαχειρίζεται τα δικά της προβλήματα, που σχετίζονται με τον καρκίνο. Παράλληλα, το έργο απευθύνεται σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και περιφερειακές κοινότητες με χαμηλή πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες υγείας για ογκολογικούς ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της ψυχικής υγείας.

Ο ανώτερος στόχος είναι να συνδημιουργηθούν και να κατασκευαστούν εργαλεία ευεξίας με τους ασθενείς, που θα βοηθήσουν να προσαρμοστούν στις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές και να ακολουθήσουν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφικές συμπεριφορές σε όλα τα στάδια της νόσου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος υπογράμμισε: «επιδιώκουμε συνεργασίες που προωθούν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας».

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα