Ύψωσαν “τείχη” για το Ειρηνοδικείο Μάσσητος!

Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 από τις 9:00 έως τις 11:00, η διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας, ο δικηγορικός σύλλογος Ναυπλίου, ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Αργολίδας και κάτοικοι της Ερμιονίδας, ως διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου στο Κρανίδι.

Δεδομένου ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”,  κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας έως ότου πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Η σημερινή κατάληψη ήρθε σε συνέχεια της χθεσινής εποικοδομητικής συνάντησης του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπουγά, παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανού.

Τις επόμενες μέρες το επίμαχο νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή και εκεί αναμένουμε τις αλλαγές που θα ορίζουν την αναβάθμιση του ιστορικού Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ενός Ειρηνοδικείου το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες λειτουργούσε από τον 19ο αιώνα, αλλά δυστυχώς το ιστορικό αρχείο του κάηκε ολοσχερώς κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, οπότε υπάρχει αρχείο μόνο από το έτος 1946 και μετά.

Υπάρχουν όμως ΦΕΚ τα οποία αναφέρουν την λειτουργία του το 1923, όπως το παρακάτω:

 

Η Δημοτική Αρχή αντιτασσόμενη πάντα σθεναρά σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης της Ερμιονίδας, λέει ένα βροντερό Όχι στην ταλαιπωρία και στις οικονομικές απώλειες των κατοίκων της και συνεχίζει την αγώνα μέχρι την στιγμή της τελικής δικαίωσης.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την σημερινή κατάληψη του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου και από την χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

   

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα