Γ.Μαλτέζος: Ήταν προεκλογική μας δέσμευση!

Τρόπο ζωής των Αργείων την ανακύκλωση, σε κάθε επίπεδο ,θέλει να κάνει η δημοτική αρχή του Γιάννη Μαλτέζου! Μετά την τοποθέτηση των οικίσκων ανακύκλωσης σειρά έλαβαν οι μωβ κάδοι, η ανακύκλωση δηλαδή ρούχων και παπουτσιών!

«Ήταν προεκλογική μας δέσμευση» είπε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης για την τοποθέτηση σε 20 σημεία και συνέχισε:

«είναι ένα στοίχημα για εμάς πριν ακόμα αναλάβουμε, ο δήμος μας απο εκεί που ήταν με μηδενικό ποσοστό ανακύκλωσης θα γίνει ένας δήμος πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα με έμφαση στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.»

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στα υπουργεία με την αρμόδια αντιδήμαρχο και την ενημέρωση που έλαβαν για την δεινή θέση που κατείχε ο δήμος Άργους – Μυκηνών στον τομέα της ανακύκλωσης. Όταν μάλιστα όλοι οι δήμοι της χώρας είχαν κάνει σημαντικά βήματα και βεβαίως, όταν η ανακύκλωση είναι εκείνη που οδηγεί στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στην ολοκληρωμένη διαχείριση, ένα ζητούμενο για όλους τους δήμους αφού έτσι, μειώνεται ουσιαστικά, το κόστος διαχείρισης, τα χρήματα δηλαδή που πληρώνει ο κάθε δήμος στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο για την Πελοπόννησο.

«Το πρώτο βήμα ήταν τα σπιτάκια ανακύκλωσης, θα λειτουργήσουν σύντομα, σήμερα υπογράψαμε σύμβαση με εταιρία ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών, τοποθετούνται κάδοι  σε 20 σημεία του δήμου μας. Στους μωβ κάδους ανακυκλώνουμε επίσης ζώνες, λευκά είδη και κλινοσκεπάσματα. Η εταιρία θα τα επεξεργάζεται και μέσα απο την κυκλική οικονομία τα είδη αυτά θα επαναχρησιμοποιούνται» σημείωσε ο Γιάννης Μαλτέζος δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό όφελος αλλά και στο οικονομικό όφελος για τον πολίτη του δήμου Άργους . Μυκηνών ο οποίος καλείται να πληρώσει το δυσθεώρητο 2.95 για τα δημοτικά ανταποδωτικά του τέλη.

«Μας δίδεται η δυνατότητα μείωσης του όγκου που παραδίδουμε προς διαχείριση, επιτυγχάνοντας μείωση κόστους αλλά και  κέρδος το οποίο θα κατευθύνεται στα ανταποδοτικά τέλη ώστε να ελαφρύνει την τσέπη του δημότη.

Είναι παράλληλα μια προσπάθεια να έρθει ο κόσμος σε επαφή  με την ανακύκλωση, να δημιουργήσουμε οικολογική συνείδηση, είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε και με άλλα ρεύματα ανακύκλωσης όπως τα τηγανέλαια.»

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και την δημιουργία Πράσινου σημείου όπου ο πολίτης θα μπορεί χωρίς ταλαιπωρία και σε διευρυμένο ωράριο να ανακυκλώνει τα απορρίμματά του.

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα