Οι μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Άργους ενημερώνονται για την αξία της πρόληψης

«…Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν…»
Ιπποκράτης ο Κώος,460 – 370 π.χ.

Με αυτόν τον τίτλο οι καθηγήτριες Μαρία Ζιάκου – Βοηθός Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Κατερίνα Προδρομίδου – Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Σύλβια Κασκαφέτου- Γενική Ιατρός, οι μαθητές της Ειδικότητας Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων της Γ΄ τάξης και μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας της Β΄ τάξης εκπονούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας. Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει την αξία της πρόληψης για την υγεία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν τρεις δράσεις -ενημερώσεις:

1) Στις 07/03/2024 και στις 08/03/2024η κυρία Κατερίνα Προδρομίδου οργάνωσε ενημέρωση για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας από την Αστυνόμο Β΄ Διοικητή του τμήματος Τροχαίας Άργους κυρία Δούρου Κωνσταντίνα για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

2) Την 01/04/2024 οι μαθητές της Α΄ τάξης παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, την αντισύλληψη και κανόνες υγιεινής από την ιατρό γυναικολόγο κυρία Ιφιγένεια Παπαδημητρίου, Επιμελήτρια Α΄ της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άργους και την μαία Σπυριδούλα Ρέμπελου υπεύθυνη στο Γραφείο Ποιότητας και Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Άργους. Την δράση οργάνωσε η κυρία Μαρία Ζιάκου

3) Στις 03/04/2024 και 04/04/2024 οι καθηγήτριες Σύλβια Κασκαφέτου και Μαρία Ζιάκου επιμελήθηκαν και παρουσίασαν στους μαθητές της Β΄ τάξης μελέτη σχετικά με τα Λοιμώδη Νοσήματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποφυγή διάδοσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις Ηπατίτιδες Α, B, C και τον ιό HIV όπου είναι σε εξέλιξη έρευνα με βοήθεια ανώνυμου ερωτηματολογίου για να καταγραφούν οι γνώσεις των μαθητών πριν την ενημέρωση και μετά.

Την παρουσίαση παρακολούθησε μετά από πρόσκλησή μας ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κύριος Γιάννης Γιατράκος.

4) Ακόμη μία δράση του προγράμματος μας είναι η μέτρηση Ραδονίου. Με αφορμή διδακτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές της ειδικότητας Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και σε συνεργασία με τους Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήσαμε μετρητές ραδονίου στους χώρους του κτηρίου του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. και του Εργαστηριακού Κέντρου Άργους. Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς περιμένουμε την καταγραφή των αποτελεσμάτων από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Τροχαίας Άργους και προσωπικά την κυρία Δούρου Κωνσταντίνα, το Γενικό Νοσοκομείο Άργους και προσωπικά την κυρία Παπαδημητρίου Ιφιγένεια για την άριστη συνεργασία μας και την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, καθώς και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Ευχαριστούμε, επίσης, τον κύριο Γιατράκο Γιάννη για την υποστήριξή του και την συμμετοχή του στις δράσεις μας.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους κύριο Τσιπιανίτη Νικόλαο για την ενθάρρυνση και την αρωγή κατά την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα