Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΔΕΔΥ από την απεργία της 17ης Απριλίου

Πληθαίνουν οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων του Δημοσίου που λαμβάνουν αποφάσεις για την συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ για υπονομευτικό ρόλο με τη μη κήρυξη απεργίας. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για απεργία στις 21 Μάη!

Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία καταγγέλλουν τον ρόλο της ηγεσίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την άρνησή της να λάβει σχετική απόφαση για την πραγματοποίηση απεργίας σε όλο το δημόσιο τομέα στις 17 Απριλίου.

Ομοσπονδίες και Σωματεία σε ανακοίνωση τους, χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Αυτό που έκανε τώρα η ΑΔΕΔΥ το ίδιο είχε κάνει η ΓΣΕΕ στην πρόσφατη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Είχε καταψηφίσει και πολέμησε την εμβληματική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Απλώς, τώρα για την απεργία στις 17 Απρίλη έχουμε rotation και εναλλαγή ρόλων. Η ΓΣΕΕ παραχώρησε τη θέση της και τον ρόλο της στην ΑΔΕΔΥ ώστε αυτή με τη σειρά της να καταψηφίσει, να υπονομεύσει μια γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα