Το «ταξίδι» της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναύπλιο

Σταθμός στη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» το Ναύπλιο

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει καταρτίσει η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, την Τετάρτη, 2η Ημέρα Λαμπαδοδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ναυπλιέων θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

– Ώρα 15:08΄ – Άφιξη Ολυμπιακή Φλόγας -, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του 1ου Γυμνασίου, παράδοση στον 1ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ.

– Ώρα 15:11 – Παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του ΔΑΚ Κολυμβητηρίου, παράδοση στον 2ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

– Ώρα 15:14 –Κόμβος Πολυζωίδη παράδοση στον 3ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

– Ώρα 15:17 – Δημαρχείο, οδός Βασιλέως Κων/νου, παράδοση στον 4ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ναυπλιέων

– Ώρα 15:20 Πλατεία Συντάγματος.

Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Η εκδήλωση της υποδοχής στην πλατεία Συντάγματος θα ξεκινήσει στις 15:00., με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και επίδειξη ολυμπιακών αθλημάτων. Η εκδήλωση, αμέσως μετά την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στο βωμό από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, θα έχει συνολική διάρκεια 35 λεπτών.

Ειδικότερα, η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ στην πλατεία Συντάγματος έχει προγραμματιστεί ως εξής:

Έναρξη δρώμενου με υποδοχή από ομάδα αθλητριών της Ολυμπιακής Φλόγας

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας

Άφιξη Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού, αντιπροσωπείας επισήμων της ΕΟΕ και εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Αφή στο βωμό από λαμπαδηδρόμο.

Ανάκρουση με απόλυτη σειρά των ύμνων: α) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ – β) ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ – γ) ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών

Χαιρετισμός Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού.

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ανταλλαγή δώρων ανάμεσα σε Δήμο Ναυπλιέων, Οργανωτική Επιτροπή «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έναρξη πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Η ιστορία του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου» που περιλαμβάνει αφηγήσεις ύμνων και ποιημάτων.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου, το Μεικτό πολυφωνικό σχήμα της Δημοτικής χορωδίας Ναυπλίου και οι Γεώργιος Καράσης, Γιώργος Χρόνης, Ματίνα Γκόγκα.

– Ώρα 16:20 – Παραλαβή Ολυμπιακής Φλόγας από το βωμό από τον 1ο λαμπαδηδρόμο του Δήμου και παράδοση στην Πλατεία Φιλελλήνων.

– Ώρα 16:23- Παραλαβή Ολυμπιακής Φλόγας από την πλατεία Φιλελλήνων από το 2ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ.

– Ώρα 16:26 -Παράδοση στον 3ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ στην Ακτή Μιαούλη και Εμμ. Σοφρώνη.

– Ώρα 16:29 -Τερματισμός από τον 4ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ στην Ακτή Μιαούλη και Πολυζωίδη (Τερματίζει 200 μ. μετά)

Συμμετέχουν με δρώμενα ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου “Χοροκίνηση”, και η Στέγη Αθλητισμού & Πολιτισμού Ναυπλίου “Ο Ταξιάρχης”. Την τελετή θα παρακολουθήσουν τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Στους δρόμους από τους οποίους θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και διέλευση οχημάτων από ώρας 14:00 και έως την αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Την Τετάρτη 17/4/2024,στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει και στην πόλη μας και θα συνεχίσει την πορεία της διασχίζοντας σχεδόν όλη την Παλιά πόλη του Ναυπλίου ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή:

«Από οδό Άργους δεξιά στην οδ. ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-αριστερά παραλ.οδ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ –κόμβος ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ-ευθεία και αριστερά στην οδ.ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ και

α)δεξιά προς την οδ.ΒΑΣ.ΑΜΑΛΙΑΣ (τα αυτοκίνητα) με στάθμευση έμπροσθεν ALPHA BANK και

β)δεξιά προς την οδ.ΒΑΣ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (οι λαμπαδηδρόμοι) -ευθεία και τερματισμό στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Παρακαλούμε τους Δημότες και τους επιχειρηματίες του δήμου που οι οικίες και οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται στην διαδρομή που αναφέρουμε καθώς και σε όλη την πλατεία Συντάγματος , την Τετάρτη 17-4-2024 και από ώρα 12:00 μ.μ. έως 17:00 μ.μ.

1)Να μην αποθέσουν σκουπίδια στους χώρους που βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων , καθώς δεν θα υπάρχουν κάδοι γιατί η Υπηρεσία Καθαριότητας θα τους απομακρύνει για το διάστημα αυτό, αλλά ούτε και εκτός κάδων και

2)Να φροντίσουν να αδειάσουν τον χώρο έξω και μπροστά από την επιχείρηση τους από τραπέζια, σταντ, πάγκους, διαφημιστικά κλπ. έτσι ώστε οι δρόμοι ,τα πεζοδρόμια των οδών και η πλατεία Συντάγματος να είναι εντελώς ελεύθερα.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την ολιγόωρη ταλαιπωρία και την αμέριστη συνεργασία σας ,ώστε να διευκολυνθεί η πομπή από αυτοκίνητα και λαμπαδηδρόμους, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός είναι παγκόσμιας σημασίας και αποτελεί χρέος όλων μας να φροντίσουμε ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα κι εμπόδια που θα δυσχεράνουν την διέλευσή τους και θα δυσφημίσουν την πόλη μας .

Η Αντιδήμαρχος
Κωνσταντίνα Καραγιάννη
Διεύθυνσης Καθαριότητας,

Περιβάλλοντος & Πρασίνου
Ο Αντιδήμαρχος
Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου
Κοινοχρήστων Χώρων
Δημήτριος Διαλιάτσης

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα