Το έργο που θα ποτίσει 11.000 στρέμματα υπέγραψε σήμερα ο Γ.Μαντζούνης! Έτοιμη η σύνδεση Ανάβαλου – Άριας σε 19 μήνες!

Παρουσία του αναδόχου και του Προέδρου ΤΟΕΒ Ασίνης – Δρεπάνου υπεγράφη το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ε Αργολίδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη, ως εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου που θα συνδέσει τον Ανάβαλο με την Ασίνη και θα δώσει τέλος στον Γολγοθά εκατοντάδων παραγωγών, μέχρι σήμερα ο ΤΕΟΒ Ασίνης – Δρεπάνου εξυπηρετείτο απο τα Ίρια παρ ότι είναι απο τους πρώτους ΤΟΕΒ που λειτούργησαν το 1963.

«Είναι μέρα χαράς για την Αργολίδα! Υπογράφουμε ένα σπουδαίο έργο για τον αγροτικό κόσμο και δεν είναι το μόνο! Προτεραιότητά μας είναι ο παραγωγός και γι αυτό έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται με την έγκριση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού σημαντικά έργα άρδευσης. Έτσι θα στηρίξουμε τον αγρότη και τον παραγωγό, έτσι θα στηρίξουμε τον αγροτοτουρισμό και τον τουρισμό στον τόπο μας»

είπε αμέσως μετά τις υπογραφές ο κ.Γιάννης Μαντζούνης ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν και όσοι θα συμβάλουν για την υλοποίηση αυτού αλλά και των άλλων έργων που θα ανακοινωθούν!

Το έργο έχει προυπολογισμό 2,2 εκ ευρώ και έκπτωση που φτλανει το 26%. Το χρονοδιάγραμμά του είναι σφιχτό, 19 μήνες και καταγράφεται η δέσμευση του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας ΙΩΝΑΣ, κ. Παναγιώτη Δουσεμετζή για την τήρησή του. «Έχουμε εμπειρία και τεχνογνωσία να  ολοκληρώσουμε το έργο  στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται» σημείωσε λαμβάνοντας την δήλωση περί αμέριστης στήριξης της περιφέρειας και των υπηρεσιών από τον Γιάννη Μαντζούνη.

Ικανοποιημένος και συγκινημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ασίνης – Δρεπάνου κ.Βασίλης Λιαλιάτσης και πως όχι, το έργο απεγκλωβίζει 11.000 στρέμματα από τον ΤΟΕΒ Ιρίων, παρέχει ποσότητα και ποιότητα ύδατος και βέβαια; ικανοποιεί ένα αίτημα πολλών ετών του παραγωγικού κόσμου!

«Τα νέα αντλιοστάσια  είναι σύγχρονα και  θα έχουν λιγότερη κατανάλωση ρεύματος απο 100 έως 1500 κυβικά, ξέρετε οτι το κόστος ρεύματος είναι αγκάθι για όλους τους παραγωγούς. Ο ΤΟΕΒ Ασίνης – Δρεπάνου είναι ο παλαιότερος και πλέον με το έργο αυτό απεγκλωβίζεται από τον ΤΟΕΒ Ασίνης. Ελπίζουμε και σε συνέχεια γιατί έχουμε έτοιμες και ώριμες μελέτες, περιμένουμε την προκύρηξη ενός έργου 8,4 εκ ευρώ για δευτερεύοντα δίκτυα και κάρτες παροχής ώστε να μπορεί ο κόσμος να ποτίζει.»

Το έργο που υπεγράφη σήμερα ουσιαστικά εκσυγχρονίζει τον ΤΟΕΒ ο οποίος μετρά 61 χρόνια λειτουργίας!

Ο Γιάννης Μαντζούνης αναφέρθηκε συνολικά στις ενέργειες που γίνονται στον Ανάβαλο ώστε να υπάρχει ποσότητα και ποιότητα ύδατος, να υπάρχει διαχείριση ώστε το νερό να μην χάνεται στη θάλασσα αλλά να αξιοποιείται. Ανακοίνωσε δε και την λειτουργία 4ης αντλίας σε λίγες ημέρες στο αντλιοστάσιο του Αναβάλου.

«Με εντολή του περιφερειάρχη έχουμε προχωρήσει σε σκληρή καταγραφή, τι σημαίνει φράγμα Αναβάλου, στις  αντλίες, στο  αντλιοστάσιο και στο φράγμα, το αντλιοστάσιο λειτουργεί με 3 αντλίες σήμερα, σε λίγες μέρες υπογράφουμε και την 4η.»

 

 

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα