Δ. Καμπουράκης: Ψάχνει για κορόιδο

Ο Κασσελάκης νομίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Ευκλείδης Τσακαλώτος ή Έφη Αχτσιόγλου. Που με τρία βιντεάκια και μια καταδρομική επιχειρησούλα από το πουθενά, τους πήρε το μαγαζί. Το προχθεσινό του άρθρο στην «Καθημερινή» στο οποίο εξηγεί καταλεπτώς τους λόγους για τους οποίους ζητά εκλογές τώρα, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο «ψάχνω για κορόιδο». Ο καθένας έχει την άποψη του για το τι είναι ο Κυριάκος, όμως δεν υπάρχει ούτε ένας μέσα στην ελληνική επικράτεια να τον θεωρεί κορόιδο. Πολύ περισσότερο, το κορόιδο του Κασσελάκη.

Ξέρετε τι απαιτεί ο Στέφανος από τον Μητσοτάκη; Πρωθυπουργός ων, να αυτοθυσιαστεί ανοήτως στον βωμό της προσωπικής στρατηγικής Κασσελάκη. Να πάει σε εθνικές εκλογές τώρα ώστε να υποβοηθήσει τον αρχηγό του Σύριζα να λύσει τις διαφορές του με τον Ανδρουλάκη. Μιλάμε για σκέψη που στερείται της στοιχειώδους λογικής. Ζητά από τον Μητσοτάκη να πάει σε κάλπες στη χειρότερη ως τώρα δημοσκοπική στιγμή του, για να απομειώσει από μόνος του το πολιτικό του κεφάλαιο. Ενώ κυβερνά με 41%, να ξανακυβερνήσει με 34% ή 36%. Έτσι, στα καλά του καθουμένου, δίχως άλλον αποχρώντα λόγο, μόνο διότι το ζητά ο εξ Αμερικής ελθών αρχηγός.

Ανοησίες που εκστομίζονται στον απόηχο μιας δημοσκοπικής ανάκαμψης δύο-τριών μονάδων που ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για τον Σύριζα. Οι συφοριασμένοι οπαδοί του βλέποντας ότι ξαφνικά πέρασαν τον Ανδρουλάκη, νόμισαν ότι έπιασαν την εξουσία από τα μέζεα (Ζουραρικός ο όρος) και μέσα στη φούρια τους ότι ξεπέρασαν και τον Μητσοτάκη. Τον οποίον είδαν να χάνει πέντε μονάδες και πίστεψαν ότι απώλεσε ήδη και την κυβέρνηση. Ο Κασσελάκης λοιπόν, για να εδραιώσει την αρχηγία του μέσα στον Σύριζα τώρα που πιστεύει ότι είναι κάπως στα πάνω του, απαιτεί από τον Μητσοτάκη, επειδή γρατζουνίστηκε το τελευταίο διάστημα να σπεύσει μόνος του να κόψει και τον λαιμό του.

Μπορεί ο Κυριάκος και οι περί αυτόν να έβαλαν πολλά αυτογκόλ το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός ότι επισημαίνουμε λάθη και αρρυθμίες, δεν σημαίνει ότι τυφλωθήκαμε και δε καταλαβαίνουμε πόσο ανόητη πολιτικά και πόσο επικίνδυνη εθνικά και οικονομικά είναι η πρόταση για εθνικές εκλογές τώρα. Οι πρωθυπουργοί, είτε κάνουν εκλογές στη συνταγματικά προβλεπόμενη προθεσμία, είτε όταν κάνουν πρόωρες εκλογές, τις κάνουν όταν και όπως τις σχεδιάσουν εκείνοι. Δεν τις κάνουν όταν είναι …χαρούμενος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Ειδικά όταν μέσα στην ανακούφιση του για την ανάκαμψη του, δεν βλέπει ότι η ΝΔ (παρά την πτώση της) συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου.

liberal.gr

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα