Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους: Εκπαιδευτική επίσκεψη στον υγροβιότοπο «Καλύβια» της Νέας Κίου

Την Πέμπτη 4/4/2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Α3 του Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου και στον υγροβιότοπο «Καλύβια» της Νέας Κίου.
Με αφορμή την Ημέρα Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων (4/4/2024), οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφτηκαν τον Υγροβιότοπο «Καλύβια» στη Νέα Κίο προκειμένου να παρατηρήσουν τα πουλιά που επιλέγουν τον τόπο αυτό για αναπαραγωγή και ανάπαυση μέχρι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους σε άλλες πολιτείες. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», οι μαθητές και μαθήτριες με τη βοήθεια των καθηγητριών τους κυρία Σοφία Βεκερίδου και Ασημίνα Πάνου και τη βοήθεια της κυρίας Ελένης Πανάγου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου παρατήρησαν με κιάλια τα πουλιά, περπάτησαν τον υγροβιότοπο και ανακάλυψαν ίχνη πουλιών αλλά και φωλιές με αυγά, όπως και αρκετή ρύπανση.
Επιπλέον, περιηγήθηκαν στο λιμάνι της Νέας Κίου όπου πήραν συνέντευξη από ψαράδες της περιοχής και από την κυρία Πανάγου Ε., ώστε να ετοιμάσουν άρθρο, φωτορεπορτάζ και βίντεο για να συμμετάσχουν σε εθνικό και διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του υγροβιότοπου, την καταγραφή των προβλημάτων του και την πιθανή λύση που προτείνουν οι μαθητές και μαθήτριες.
Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή κύριο Τσιπιανίτη Νικόλαο για την υποστήριξη και αρωγή στο όλο εγχείρημα.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα