Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Κίου στην Κωνσταντινούπολη

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Κίου αποτελούμενη από 19 μαθητές και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από τις 4- 7/4/2024, στο πλαίσιο του 1ου Περιβαλλοντικού Μαθητικού Συνεδρίου υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης. Σε αυτό το Συνέδριο συμμετείχαν 2019 μαθητές από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να λειτουργήσει ως πεδίο συνάντησης, εκπαίδευσης και διαλόγου μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας.
Η εργασία των μαθητών μας αλλά και η χορευτική ομάδα των μαθητριών μας απέσπασε επαίνους και χειροκροτήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Ζωγραφείου Λυκείου.
Η συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, η ευλογία που μας έδωσε, μας μετέφερε στην Ιστορία και αφουγκραστήκαμε το Βυζάντιο. Παράλληλα με τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε τα ιστορικά μνημεία της Πόλης. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ξεναγηθήκαμε στην Αγία Σοφία, στην Βασιλική κιστέρνα του Ιουστινιανού, στο παλάτι Ντολμά Μπαχσέ, στο Φανάρι όπου παρακολουθήσαμε την Γ Στάση των Χαιρετισμών παρουσία του Πατριάρχη, στην Παναγία των Βλαχερνών, στον πύργο του Γαλατά, στην θρυλική Ιστκλάλ, στον Βόσπορο….
Κωνσταντινούπολη: Ατμοσφαιρική, με ένα μυστηριώδες πέπλο Ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων. Ιστορική, μοντέρνα παραδοσιακή. Η ΠΌΛΗ των ΠΌΛΕΩΝ!!!
Εμπειρία ζωής για τους μαθητές μας.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα