Φιέστα στα εγκαίνια του σκουπιδοεργοστασίου στη Σκάλα Λακωνίας

Τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ καμάρωναν την περασμένη εβδομάδα στα εγκαίνια του σκουπιδοεργοστασίου και του ΧΥΤΥ στα Ξηροκάμπια Λακωνίας για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο με εγγυημένη κερδοφορία για δεκάδες χρόνια.

Αυτό που θέλουν να κρύψουν «τέως» και σημερινοί διαχειριστές αυτής της άθλιας πολιτικής που εμπορευματοποιεί τα πάντα, είναι η ουσιαστική σύμπλευσή τους στην υλοποίηση αυτού του εγκλήματος!

 Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή της Ν.Δ., που συνεχίζει το έργο της προηγούμενης,  που πολλά στελέχη της υποτίθεται ότι διαφωνούσαν πριν 8-9 χρόνια με το φαραωνικό και υπερδιαστοσιολογημένο έργο, ενέγραψαν στον φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας 24 εκατομμύρια ευρώ για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, υλοποιώντας την κατά γράμμα!

Τα στελέχη της παράταξης κ. Τατούλη, που σχεδίασαν και προχώρησαν  το έγκλημα και καμαρώνουν τώρα για την ολοκλήρωσή του, μας λένε ότι θα παλέψουν ώστε η ανακύκλωση «να μην αποτελέσει «βορά» για ιδιωτικά συμφέροντα!!! Αλήθεια πως τους ξέφυγε η ανακύκλωση, αφού όπως λένε η διαχείριση είναι ολοκληρωμένη;

Δικαίως βέβαια παραπονούνται γιατί ενώ πρωτοστάτησαν σε αυτό το έγκλημα, τους έβαλαν στις πίσω καρέκλες στη φιέστα που έγινε για την ολοκλήρωση της μονάδας στη Σκάλα, ενώ μπροστά κάθισαν αυτοί που υποτίθεται διαφωνούσαν!

Όλοι τους όμως, πρώην και νυν, δεν λένε κουβέντα για τις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών στην καθαριότητα που φτάνουν έως και 200%. Και είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν έχουν λειτουργήσει για τα καλά οι ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, οι απομειώσεις, τα διάφορα χαράτσια «πληρώνω όσο πετάω» «ταφής» και πάει λέγοντας.

Εμείς όμως μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια θα παλεύουμε να μην περάσουν οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας αντίθετα να μειωθούν σε μια πορεία κατάργησης των ανταποδοτικών τελών.

Σταθερά θα παλεύουμε αναδεικνύοντας την μόνη φιλολαϊκή και φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση των απορριμμάτων που θα γίνεται από Δημόσιο Κρατικό Φορέα μακριά από την ανάμειξη ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Με πολιτικές μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, με διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Με χωροθέτηση των εγκαταστάσεων από το κράτος με αυστηρά επιστημονικά περιβαλλοντικά κριτήρια. Με εργαζόμενους στον κλάδο με δικαιώματα με σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ενταγμένους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αυτόν τον δρόμο φοβούνται γι’ αυτό στέλνουν ισχυρές δυνάμεις καταστολής, όπου αναπτύσσεται λαϊκή κινητοποίηση, για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό που αντιστέκεται και διεκδικεί όπως έκαναν προχθές στα εγκαίνια στη Σκάλα Λακωνίας.

Εμείς εκεί θα είμαστε στο πλάι του λαού που αγωνίζεται γιατί εκεί είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση και όχι μέσα στα Συμβούλια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή όπου «κοκορομαχούν» οι δυνάμεις της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για να κρύψουν την στρατηγική συμφωνία τους με αυτή τη πολιτική και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την εμπορευματοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων, του νερού, των υπόλοιπων υπηρεσιών, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό και τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις και να βγάλουν πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα