Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας χαιρετίζει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization) έχει θεσπίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος ο ΠΟΥ συμπληρώνει 76 χρόνια ίδρυσης και το μήνυμά του είναι: “My Health, my right(Η Υγεία μου, δικαίωμά μου).

Η πρόληψη και ο τρόπος ζωής είναι εξίσου σημαντικά με την ύπαρξη ενός συστήματος υγείας που θα εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους.

Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

  • Τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας.
  • Μόλις το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ δαπανάται ετησίως για την υγεία.
  • 97 εκατ. πρόωροι θάνατοι θα μπορούσαν να αποτραπούν με επενδύσεις 371 δις. δολαρίων στα συστήματα υγείας.
  • Η μέση παγκόσμια δαπάνη για την υγεία ανέρχεται στα 1.011 δολάρια, με τις μισές χώρες να δαπανούν λιγότερα από 366 δολάρια ανά κάτοικο.

Η πανδημία της Covid-19 κατέδειξε πως για ένα πιο ασφαλές και πιο υγιές μέλλον για όλους μας χρειαζόμαστε ισχυρότερα, πιο ανθεκτικά και ευέλικτα συστήματα υγείας, προετοιμασμένα και εφοδιασμένα για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), με νέες προσλήψεις και κίνητρα, με αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας χαιρετίζει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και συνεχίζει να είναι αρωγός στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στην καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα