Φωνητική ανάπτυξη και Υποκριτική τέχνη από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Ανοιχτό σεμινάριο από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών το  Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 μ.μ στην Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Η Χριστίνα Τσιμπρή, μέσα από την πολυετή εμπειρία ως λυρική τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής/υποκριτικής, διέκρινε τα οφέλη της υποκριτικής στη φωνητική εξάσκηση και το σκηνικό άγχος.

Μετά από επτά χρόνια έρευνας και πρακτικής εφαρμογής μέσα από τις μεθόδους των K. Stanislavski, J. Grotowski, J. Oida και L. Marshall, δημιούργησε τη μέθοδο AVT – Acting skills for Vocal Technique, για κλασικούς τραγουδιστές/καθηγητές φωνητικής/αγωγή λόγου.

Το σεμινάριο προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τα οφέλη της δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση της φωνητικής/ορθοφωνίας, και πώς το σκηνικό άγχος μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αυτοπεποίθησης και καλλιτεχνικής/επαγγελματικής εξέλιξης.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

30’ Πρώτο Μέρος

  • Εισαγωγή – Δραματική Τέχνη και τα οφέλη στη φωνητική εκπαίδευση.
  • Ζέσταμα κοινού και εμψύχωση.

5’ Διάλειμμα

30’ Τρίτο μέρος:

  • Παρουσίαση αναπνευστικής και φωνητικής άσκησης με συμμετέχοντα του σεμιναρίου.
  • Παρουσίαση της προετοιμασίας για προσωπική ενδυνάμωση και επαγγελματική εξέλιξη με συμμετέχοντα σεμιναρίου από το κοινό.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα