Μπαίνει «τάξη» στο Άργος – Παρουσιάστηκε το τοπικό πολεοδομικό

Με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και τοποθετήσεις παρακολούθησαν την παρουσίαση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου για το Άργος πολίτες, φορείς και οι Βουλευτές Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Γαβρήλος,  απόψε το βράδυ στην αίθουσα «Μ.Αλέξανδρος».

Παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου η ομάδα μελέτης ανέλυσε τον σχεδιασμό και απάντησε σε ερωτήματα. Το έργο  έχει αναλάβει το «ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΣΤΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού, για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΤΠΣ) του ΔΗΜΟΥ ΆΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ .

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) διέπονται από τις αρχές της βιώσιμης χωρικής ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει τις χωρικές, εδαφικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και αυτές που σχετίζονται με την ορθολογική οργάνωση του χώρου, όπως ορίζονται στο αρθ. 1 του Ν. 4447/2016. Αντικείμενο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Άργους-Μυκηνών είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός. Με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση εκτάσεις του Δήμου, περιοχές προστασίας και σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.ά..
Στόχος είναι το υπό σύνταξη ΤΠΣ να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες, ανάγκες και αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου μας, με απώτερο σκοπό την θεσμοθέτηση της πλέον βιώσιμης πρότασης χωρικής οργάνωσης δίνοντας παράλληλα ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου Άργους-Μυκηνών .
Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να παραθέσει τις απόψεις του ηλεκτρονικά στο εξής email: topiko.poleodomiko@argos.gr.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα