Μια μέρα γεμάτη παραδοσιακή μουσική

Στις αρχές Απριλίου και συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 του μήνα, η καρδιά της Παραδοσιακής Μουσικής χτύπησε δυνατά από το Ναύπλιο. Μαθητές Μουσικών Σχολείων από τον Άλιμο, την Καλαμάτα, την Κόρινθο και την Αργολίδα με τους εκπαιδευτικούς τους, μας ταξιδέψαν από την αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου Ναυπλίου, «με ένα αεράκι του Νοτιιά», «σε μουσικές που αγαπήσαμε», «από την παραδοσιακή ζυγιά στην κομπανία», σε ακριτικά παινέματα του πολέμου, «στου Βοσπόρου τ’αγιονέρια» σε μια συνάντηση, γιορτής, γνωριμίας και ανατροφοδότησης.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής το οποίο διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και του Επιμελητήριου Αργολίδας είναι το 1ο κατά σειρά και έχει ως στόχο την ελεύθερη έκφραση, την ανάδειξη της δημιουργικότητας καθώς και την προβολή της πλούσιας παραδοσιακής μουσικής μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζοντας σταθερά και έμπρακτα να στηρίζει τον πολιτισμό, την νεολαία και την εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν νέες ευκαιρίες αλλά και ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της, η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ. Παναγιωτακοπούλου,  εκπροσωπώντας  το Δήμο Ναυπλιέων “ στόχος του Δήμου είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες, για να δίνονται ευκαιρίες σε νέους ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στα δικά τους φεστιβάλ. Μέσα από τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες δίνεται η ευκαιρία σε κάθε παιδί να βάλει το δικό του λιθαράκι ώστε να γίνει κάτι μεγαλειώδες”.

Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων  και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλειος Πολύδωρας, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Μουσικής Αγωγής Σπυρίδων Σπυρόπουλος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ιωάννης Γιατράκος, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας Μαρίνα Νάσαινα, η υποδιευθύντρια Δέσποινα Ζαχαριάδου, η συντονίστρια Μουσικών Συνόλων, Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, Ελισάβετ Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Το φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στη διαφορετική φιλοσοφία του, που επικεντρώνεται στον συγκερασμό θεωρίας και πράξης. Της συναυλίας των Μουσικών συνόλων, που ξεσήκωσε με τις μουσικές και το τραγούδι τους θεατές, προσκαλώντας τους να χορέψουν, προηγήθηκε masterclass με ομιλία του MMus καθηγητή του ΜΣΑ Δημήτρη Ζαχαρίου, παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών οργάνων από διακεκριμένους μουσικούς και  βιωματικά σεμινάρια.

https://youtu.be/J2-XwGIbchs

https://www.youtube.com/watch?v=3blcxvHb-us

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα