ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Ευαισθητοποίηση για τα ζώα συντροφιάς

Παγκόσμια μέρα των «αδέσποτων» η χτεσινή και η αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα του Δήμου Ναυπλιέων Σοφία Ξύδη, μαζί με τον πρόεδρο της φιλοζωικής “Οι αδέσποτοι” και μέλη της πενταμελούς ομάδας του δήμου για τα αδέσποτα Στέλιο Κυριακού και Γιάννη Κατσαλούλη καθώς και τον εκπαιδευτή κατοικίδιων ζώων Δημήτρη Κορολή, επισκέφτηκαν σχολεία του Δήμου προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στην φιλοζωία και την υιοθεσία.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αδέσποτων, παρά τις προσπάθειες των Δήμων και των φιλοζωικών οργανώσεων. Από πλευράς του δήμου Ναυπλιέων και σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου καταβάλλεται για πρώτη φορά σοβαρή προσπάθεια από κοινού αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων, όμως, όπως τόνισε και η αντιδήμαρχος Σοφία Ξύδη, «στόχος όλων θα πρέπει να είναι να μην αυξάνουμε τα αδέσποτα με δικές μας άστοχες ενέργειες.

Πολλοί βλέπουν τα ζωάκια σαν λούτρινα και όταν μεγαλώσουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους τα εγκαταλείπουν στους δρόμους. Τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδι ούτε αντικείμενο κοινωνικού στάτους. Είναι ψυχές συντροφιάς και άδολης αγάπης. Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ζωάκι συντροφιάς, αντί να αγοράσουν κάποιο, καλό θα είναι να υιοθετήσουν κάποιο αδέσποτο».

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα