“Ραντεβού ” στο παλιό δημαρχείο του Άργους

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αργολίδας “Οδύσσεια” καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμμετέχουν σε έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζω το αγαπημένο μου ομαδικό παιχνίδι .»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό στις 2 Απριλίου, γίνεται μια προσπάθεια ώστε παιδιά να παίζουν ομαδικά και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες τους .

Με αυτή την πρωτοβουλία οι γονείς και τα μέλη του συλλόγου μας ευαισθητοποιούν τα παιδιά με παρότρυνση των εκπαιδευτικών τους να επιλέξουν και να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους ομαδικό παιγνίδι προσπαθώντας να συμπεριλάβουν όλους τους συμμαθητές τους .

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές οδηγίες για τους μαθητές :

Το παιχνίδι είναι δικαίωμα και ανάγκη όλων των παιδιών .

Υπάρχουν παιδιά που βρίσκουν εύκολα παιχνίδια και φίλους για να παίξουν ενώ την ίδια στιγμή κάποια άλλα δεν τα καταφέρνουν και μένουν στην άκρη , περιμένοντας κάποιος να τους ζητήσει να παίξουν στην ομάδα τους.

Αν έχετε παρατηρήσει κάποιο παιδί – συμμαθητή σας να στέκεται μόνος του κάντε την αρχή, δώσε του τη σειρά σας στο παιχνίδι , καλέστε το στην παρέα σας.

Αν δεν θελήσει δεν πειράζει, δώστε τους και άλλες ευκαιρίες.Είναι σημαντικό να εκφράζετε τις επιθυμίες σας αλλά να ακούτε και τις ανάγκες των φίλων σας – συμμαθητών σας .

Όλοι είναι ωραίο να νιώθουμε χαρά , αγάπη , αποδοχή .

ΕΙΝΑΙ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.

 

ΔΩΣΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΟΥ.

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε με τις ζωγραφιές σας έξω από το παλιό Δημαρχείο Άργους 7 Απριλίου , στις 11.30 π.μ. όπου θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην συγκεκριμένη ημέρα!

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα