Μαλτέζος: Δεν θα σταματήσω να ενημερώνω για τα οικονομικά

Σαφής, κάθετος και ξεκάθαρος στάθηκε σήμερα, για ακόμα μια φορά, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος , για τα οικονομικά του δήμου. Ο Δήμαρχος άνοιξε λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον ασκό του Αιόλου αποκαλύπτοντας την δεινότατη οικονομική κατάσταση του δήμου, τα δυσθεώρητα ποσά οφειλών και ανείσπρακτων, τις συνέπειες της διαχείρισης που προηγήθηκε.

«Όσο και αν δυσανασχετούν κάποιοι για την αναφορά μου στα οικονομικά, που παραλάβαμε, εγώ θα συνεχίσω να ενημερώνω τους συνδημότες μου γιατί αυτή ήταν η βασική προεκλογική μου δέσμευση»

Η αναφορά Μαλτέζου έγινε στην διάρκεια της συνάντησης του με τους 59 διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου, εκεί όπου κατατέθηκε και το έλλειμα που καταγράφεται στις σχολικές επιτροπές. Πρόκειται για 270.000 ευρώ στην Α’βαθμια και
220.000 ευρώ στη Β’βαθμια σχολική επιτροπή. Ο Δήμαρχος άδραξε ουσιαστικά την ευκαιρία για να απαντήσει στα όσα αναφέρονται απο την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και μιλούν για οφειλές , χρέη και δάνεια που είναι ανυπόστατα, υπεραμυνόμενη την απόδοση ισχυρού ταμείου.

Στην συνάντηση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Μ.Αλέξανδρος» παρέστησαν και οι δυο διευθυντές των διευθύνσεων εκπαίδευσης:

📌Επιλύθηκαν πολλά ηλεκτρολογικά και υδραυλικά προβλήματα σε όλα τα σχολεία ενώ όπου εντοπίστηκαν προβλήματα σε καυστήρες και λέβητες, αποκαταστάθηκαν.

📌 Έγινε «χαρτογράφηση» διαφόρων προβλημάτων με την πυρόσβεση. Κάποια σχολεία δεν έχουν καθόλου πυροσβεστήρες ή έχουν ληγμένους, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση ότι οι νέες συμβάσεις που θα γίνουν με τις σχολικές καθαρίστριες θα είναι 6ωρες, όταν λήξουν οι υπάρχουσες και ενημέρωσε τους διευθυντές πως αύριο θα ξεκινήσει η κοπή χόρτων σε προαύλια και χώρους που εφάπτονται με σχολεία και σε περίπου 10 ημέρες θα έχει καλυφθεί το σύνολο των κτιρίων.

Τέλος, έγινε αναφορά σε δράσεις που έχει σκοπό να διοργανώσει ο Δήμος με επίκεντρο τα σχολεία και τους μαθητές, όπως η ανακύκλωση, οι φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών σε προαύλια κά.

 

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα