Στο εργοστάσιο της ΗΛΙΟΣ ο πρωθυπουργός

Συζήτησε με τους εργαζομένους για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Επισκέφθηκα το εργοστάσιο της εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Έχουμε μια δυναμική βιομηχανία τροφίμων και αυτό το οποίο ονομάζουμε «παραγωγή και μεταποίηση» αυξάνει τη συμμετοχή του στο ΑΕΠ της χώρας.

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με εργαζόμενους για την τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού τα τελευταία χρόνια αλλά και για την αύξηση του μέσου μισθού. Η αλήθεια είναι ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμείβουν τους εργαζόμενούς τους με τον κατώτατο μισθό, αλλά δίνουν κάτι παραπάνω. Και με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο μέσος μισθός, γιατί αυτό τελικά πρέπει να είναι το ζητούμενο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συγκλίνουμε μισθολογικά με την Ευρώπη που είναι και το μεγάλο στοίχημα της δικής μας οικονομικής πολιτικής.

Συζητήσαμε επίσης και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Χαιρόμαστε που επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως εδώ μία ιστορική επιχείρηση μεταποίησης τροφίμων, έχουν εντάξει και την ψηφιακή κάρτα εργασίας στο καθημερινό πρόγραμμα των εργαζομένων. Για εμάς είναι η τελική και απόλυτη εγγύηση ότι καταγράφεται πλήρως ο χρόνος εργασίας, ώστε να καταπολεμήσουμε και την αδήλωτη, τη συμπληρωματική αδήλωτη εργασία, η οποία τελικά στερεί από τον εργαζόμενο εισόδημα το οποίο δικαιούται βάσει του πραγματικού χρόνου που έχει δουλέψει.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα