Ο Κωστούρος απαντά στον Καράπαυλο για το αναβατόριο ΑΜΕΑ

Ακόμα μια κόντρα καταγράφεται στα Ναυπλιακά αυτοδιοικητικά δρώμενα,  φαινόμενο σύνηθες πλέον.

Η παράταξη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου τοποθετείται αναφορικά με το αναβατόριο και τη δωρεά του στο Κολυμβητήριο Ναυπλίου,  απαντώντας ουσιαστικά στα όσα έγραψε το πρωί για μη χρήση της ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Καράπαυλος αν και…δεν ονομάζεται, η απάντησή περιέχει νουθεσίες περί προσοχής προς κάποιους.

Γράφει η παράταξη Κωστούρου 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

Ως Παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές για την έλλειψη ράμπας κατά την είσοδο συνανθρώπων μας ΑΜΕΑ στην πισίνα του Κολυμβητηρίου σας ενημερώνουμε τα εξής:

Το αναβατόριο ΑΜΕΑ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από την ημέρα παράδοσής του.

Οι προπονητές των ομάδων έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως για τη χρήση του η οποία γινόταν πάντα- τις φορές που χρειάστηκε- μεσημεριανές ώρες.

Τονίζουμε επίσης ότι ΔΕΝ απαιτείται καμία ράμπα.

Αυτό συμβαίνει λόγω υπάρξεως μιας υψομετρικής διαφοράς 2 εκατοστών στα πλακάκια. Για την καλύτερη σταθεροποίηση του λοιπόν χρησιμοποιούνται δυο σανίδες επίπλευσης οι οποίες είναι ελαφριές και μετακινούνται όπου καταστεί ανάγκη.

Για την αναφορά στα Ναυπλιακά Ανάλεκτα έγινε όπως την είχε ζητήσει ο Κώστας.

Καλούμε ορισμένους να μην δηλητηριάζουν το δημόσιο διάλογο με ανακρίβειες και να ενημερώνονται από τους αρμοδίους για το τι πραγματικά συμβαίνει. Το να δημιουργούμε εντυπώσεις και να μηδενίζουμε συλλήβδην το έργο και την προσπάθεια της απελθούσας δημοτικής αρχής για να καλύπτονται ενδεχομένως διαχειριστικές ανεπάρκειες της νέας Δημοτικής Αρχής πρέπει να σταματήσει.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αναστασοπούλου ο οποίος είχε δείξει έμπρακτα πολλές φορές την αγάπη του για την πόλη του! Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει παρηγοριά στην οικογένειά του

Η τοποθέτηση του Κώστα Καράπαυλου:

Τον Ιούνιο του 2021 ο παιδικός μου φίλος Κώστας Αναστασόπουλος πρόσφερε αυτό το κάθισμα για ΑΜΕΑ στο Κολυμβητήριο Ναυπλίου
Προχθές ο Κώστας αναχώρησε για το μεγάλο ταξείδι.
Ρώτησα αλλά δεν βρήκα ούτε καν απόφαση αποδοχής της δωρεάς από το ΔΣ του ΔΟΠΠΑΤ.
Και χθες έμαθα και το εξής. Το κάθισμα για ΑΜΕΑ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε μια φορά, αλλά ούτε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τα τρία αυτά τελευταία χρόνια, διότι ποτέ δεν τοποθετήθηκε μία πολύ απλή μεταλλική μικρή κατασκευή (ράμπα) για να καταστεί λειτουργικό. Κάτι που θα γίνει τώρα
Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον. Πιθανόν και εμείς να μην κάναμε για καιρό κάτι αν δεν είχε συμβεί το πολύ δυσάρεστο για εμένα και την πόλη γεγονός.
Αναλαμβάνω κι εγώ μέρος της γαιδουριας της πόλης
Και σε μια μεγάλη χορηγία για την έκδοση του ενός τεύχους των “Αναλεκτων” είχε προβεί ο Κώστας. Και κάπου σε ψιλά γράμματα το ανέφεραν.
Και τα χρήματα για να μπει ράμπα στην δημόσια βιβλιοθήκη είχε ήδη καταθέσει ο Κώστας. Και αναμένουμε την κατασκευή
Και τέλος να δω τώρα πως θα χρηματοδοτηθεί το βιβλίο του Σέφερ για το Ναύπλιο (αν θυμάστε την επίσκεψη μου την 1η Φεβρουαρίου στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο). Αυτή ήταν η τελευταία μας τηλεφωνική επικοινωνία

 

Σχετικά

Advertisment
Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα