Κοινή παρέμβαση Γαβρήλου – Πούλου

«Γ. Γαβρήλος- Γ. Πούλου: Να σταματήσει η αδικία της μη καταβολής της ειδικής εισφοράς στις συντάξεις των πρώην εργαζομένων ΟΤΑ που ήταν σε καθεστώς ΒΑΕ»

Σε κατάθεση Κοινής Αναφοράς προς την Υπουργό Εργασίας προχώρησαν σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και η Γιώτα Πούλου, Τομεάρχης Εσωτερικών, με θέμα την άδικη καθυστέρηση της απόδοσης των νόμιμων εισφορών των εργαζομένων των ΟΤΑ και οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο καθεστώς των ΒΑΕ, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους.

Όπως σημειώνουν οι δυο Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ο εμπαιγμός και η ολιγωρία είναι έκδηλη στις πράξεις της Κυβέρνησης καθώς ήδη από τον Νοέμβρη του 2023, το αρμόδιο Υπουργείο είχε υποσχεθεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους πως το πρόβλημα της απόδοσης της ειδικής εισφοράς (4,3%) που παρακρατείτο κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, επρόκειτο να λυθεί μέσω του συστήματος αυτοματοποίησης έκδοσης συντάξεων και ότι μέχρι τον Φλεβάρη του 2024 θα λάμβαναν τα ποσά που δικαιούνται.

Και όμως μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι και ήταν ενταγμένοι στα ΒΑΕ και που για χρόνια και με κόπο πλήρωναν επιπρόσθετη εισφορά, δεν έχουν λάβει καμία σχετική καταβολή στις συντάξεις τους.

Μέσω της Αναφοράς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά από το Υπουργείο, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας, να άρει την αδικία που υφίστανται οι συνταξιούχοι των ΟΤΑ, αποδεικνύοντας έτσι ότι σέβεται τις εισφορές των εργαζομένων και ότι το Εθνικό Κοινωνικό Σύστημα Ασφάλισης είναι δίκαιο και αξιόπιστο.

 

 

Σχετικά

Advertismentspot_img

Περισσότερα