Το Άργος μειώνει τα απορρίμματά του!

Την τοποθέτηση του πρώτου σταθμού ανακύκλωσης στο πάρκινγκ της Ηρακλέους ανακοίνωσε η δημοτική αρχή Άργους – Μυκηνών , τον έναν εκ των 5 που συνολικά θα τοποθετηθούν στο δήμο με στόχο την μείωση των απορριμμάτων και την παγίωση μιας ευρύτερης οικολογικής συνείδησης από τους πολίτες.
Η ανακύκλωση στο σταθμό αφορά 4 ρεύματα: μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί. Μάλιστα θα είναι και ανταποδοτικό, δίνοντας σε όποιον ανακυκλώνει 1€ ανά 33 τεμάχια. Στο δε «πράσινο σημείο» που θα δημιουργηθεί στην άπλα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου με την τοποθέτηση των 4 άλλων οικίσκων, θα ανακυκλώνονται επίσης τηγανέλαια, φθαρμένα ρούχα και άλλα.
«Η ανακύκλωση θα μειώσει τις ποσότητες των απορριμμάτων που δίνουμε στο σταθμό μεταφόρτωσης, άρα και το ποσό που πληρώνουμε ως Δήμος, θα μας μάθει εμάς και τις επόμενες γενιές το σεβασμό στο περιβάλλον και την αξία της κυκλικής οικονομίας. Έτσι κάπως μπαίνει και ο δήμος μας στην εποχή της ανακύκλωσης, έστω και αργά, έστω και τώρα !» δήλωσε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ.Γιάννης Μαλτέζος.
Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σάσα Αργυροπούλου κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την δράση προτάσσοντας και τα ανταποδοτικά οφέλη.
{Πέρα από τα προφανή οφέλη για το περιβάλλον, οι πολίτες επιβραβεύονται για κάθε συσκευασία αλουμινίου, λευκοσιδήρου, πλαστικού και γυαλιού που ανακυκλώνουν.
Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία ο πολίτης αποκομίζει 0,03€ (δηλαδή 1€ για κάθε 33 συσκευασίες) μέσω εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε Supermarkets ή εναλλακτικά μπορεί να ενισχύσει κάποιον από τους επιλεγμένους φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κοινωνικές δράσεις. Τώρα πλέον μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη, για ένα καλύτερο αύριο. Τα καλύτερα έρχονται!»

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα