«Χελιδονίσματα» στο Ναύπλιο!

H Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Ναυπλιέων πραγματοποίησε περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Χελιδονίσματα» σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου και την ομάδα Φίλων Υγροβιότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου, την Κυριακή 31/3/2024 και ώρα 11:00-14:00, στο πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο.
Τα «Χελιδονίσματα 2024» υλοποιούνται σε δεκάδες περιοχές ανά τη χώρα, ως ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ομάδες και συλλόγους καθώς και στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με εκπαιδευτικές ομάδες υπό τον συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ εταιρείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς  ενημερώθηκαν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις έφτιαξαν  τις πήραν στη συνέχεια μαζί τους και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες».
Η δική μας σκέψη είναι πως σε δεύτερο χρόνο και αφού στεγνώσουν οι φωλιές που θα κατασκευαστούν από τα παιδιά, να γίνει τοποθέτηση των φωλιών στις εκπαιδευτικές μονάδες από τα παιδιά που συμμετέχουν στην δράση, με την βοήθεια των φορέων αλλά προπάντων με την βοήθεια και έγκριση του δήμου Ναυπλιέων και των σχολικών μονάδων.

Σχετικά

Advertismentspot_img

Περισσότερα