14 °C Argos, GR
28 Φεβρουαρίου 2024

Δημήτρης Καμπουράκης: Δεν είναι το έλλειμμα γλώσσας, αλλά γνώσης και βιώματος

Από επαγγελματικό κατά βάση βίτσιο, αλλά και από περιέργεια, έκατσα το Σάββατο και παρακολούθησα σε βίντεο όλη την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα. Ξέρετε γιατί; Διότι παρά το γεγονός ότι κοντεύει τρίμηνο από τότε που πρωταγωνιστεί στο Συριζαϊκό σύμπαν, αν και τον έχουμε δει και ακούσει δεκάδες φορές σε όλες τις φάσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς, συνεχίζει κάτι να μου λείπει από την εικόνα του. Έχω άποψη, τον θεωρώ ολίγιστο και πολιτικά ρηχότατο δίχως κατασταλαγμένες απόψεις και ιδεολογία, όμως κάτι περαιτέρω μου χρειάζεται για να καταλάβω τι καπνό φουμάρει. Και για να αντιληφθώ τους λόγους της τόσο χαμηλής αποδοχής του.

Τον παρακολούθησα, λοιπόν, να ζητά την παραίτηση Οικονόμου για τον τραυματισμό του αστυνομικού. Να τα βάζει με τον Γεραπετρίτη για την υπόκλισή του και να φωνάζει «η κυβέρνηση Σύριζα δεν θα υποκλιθεί σε κανέναν». Να ξαναρίχνει λάδι στην εσωκομματική φωτιά τους, κατηγορώντας τους 11 που έφυγαν ότι ήταν υπάλληλοι των τραπεζιτών και των servisers. Τον παρακολούθησα να επαναλαμβάνει ότι με τη «σκληρή ψήφο» στις Ευρωεκλογές, θα κόψει από τον Μητσοτάκη τη δυνατότητα να μιλά για το 41%. Μέχρι και τον εσωκομματικό τους «οδικό χάρτη» έκατσα και παρακολούθησα, με ημερομηνίες και κομματικές συνεδριάσεις.

Πού κατέληξα παρακολουθώντας την ομιλία του; Ότι ο άνθρωπος έχει μια τόσο επιδερμική και δίχως βίωμα σχέση με την πολιτική, που όσο καλογραμμένα κι αν είναι αυτά που διαβάζει, είναι αδύνατο να τα νιώσει και να τα μεταδώσει σ’ αυτούς που τον ακούνε. Δεν έχει κανένα απολύτως πάθος και δεν μπορεί να μεταδώσει πάθος. Οπότε είναι αδύνατο να γίνει πειστικός. Πιστεύω επίσης ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μια αξιολόγηση της σπουδαιότητας των θεμάτων στα οποία αναφέρεται. Διότι όπως και να το κάνουμε, άλλης βαρύτητας είναι τα ελληνοτουρκικά κι άλλης η τιμή της τομάτας στην λαϊκή. Δεν είμαι βέβαιος πως το καταλαβαίνει.

Μην παρεξηγηθώ, δεν τον θεωρώ χαζό, μια χαρά οξύνους άνθρωπος είναι. Απλώς δεν διαθέτει κανένα πολιτικό βίωμα και αισθητήριο, ικανό να τον μετατρέψει σε πολλαπλασιαστή ιδεών και πράξεων. Αμφιβάλω πάρα πολύ αν είναι ικανός να γεννήσει καινούριες ιδέες που θα κομίζουν κάτι καινούριο για τα ελληνικά προβλήματα, όλη του η σκηνική παρουσία δείχνει έναν απλοϊκό και ρηχό τηλεοπτικό σχολιαστή, δίχως δυνατότητα αλλά και πρόθεση εμβάθυνσης. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι το έλλειμμα γλώσσας, τώρα καταλαβαίνω ότι είναι το έλλειμμα γνώσης. Δεν ξέρω πως όρμησε και άρπαξε το κόμμα, αλλά αυτή η αρχική επιτυχία του θα τον χαντακώσει τελικά. Και αυτόν αλλά και τον Σύριζα που έχει πια μετατρέψει σε ιδιοκτησία του. Δεν θα ξανακούσω ομιλία του, είναι χάσιμο χρόνου.

ΠΗΓΗ

 

Περισσότερα Άρθρα

Εξαιρετική γιορτή για την Ελληνίδα Μάνα από το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους τίμησε την Ελληνίδα Μάνα, όπως καθε χρόνο, με μια εξαιρετική γιορτή.   Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρία Μπιμπή για την εξαιρετική και συγκινητική ομιλία της καθώς και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών για τη συμμετοχή τους.   Συγχαρητήρια στις ακούραστες κυρίες του Διοικητικού […]

Ναυαγοσώστες ανέλαβαν καθήκοντα σε παραλίες του Δήμου Άργους Μυκηνών

Οι παραλίες στη Νέα Κίο, στο Τημένιο και στους Μύλους διαθέτουν από σήμερα ναυαγοσώστες οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τις 7:30 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Τα εκπαιδευμένα παιδιά ανέλαβαν δουλειά σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου ,έστησαν πύργους έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε να προσέχουν και να δίνουν βοήθεια […]