14 °C Argos, GR
28 Φεβρουαρίου 2024

Tην επέκταση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης ζητά ο Γιάννης Τρουπής σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ

Επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΕ κ. Αθανάσιο Ψαθά απέστειλε ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής με την οποία ζητά την επέκταση του υφιστάμενου Επιχειρηματικού Πάρκου Τρίπολης προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση για εγκατάσταση νέων επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Τρίπολης, το οποίο ιδρύθηκε βάσει του ν. 4458/1965, συνιστά οριοθετημένη βιομηχανική περιοχή από το 1973 και έκτοτε αποτελεί το μοναδικό οργανωμένο υποδοχέα μεταποιητικών δραστηριοτήτων εντός της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιομηχανική περιοχή έχει κορεστεί, η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για εγκατάσταση επενδύσεων στην περιοχή, δε δύναται να εξυπηρετηθεί. Ειδικά, μετά την ενεργοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στο οποίο περιλαμβάνεται χωρικά και το ΕΠ Τρίπολης, τα επενδυτικά κίνητρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

Η έλλειψη προσφοράς βιομηχανικών οικοπέδων εντός του ΕΠ Τρίπολης, το οποίο αποτελεί το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την εγκατάσταση και ανάπτυξη των επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη άλλης οργανωμένης περιοχής με τις υποδομές, τα πολεοδομικά και αδειοδοτικά οφέλη που προσφέρει η εγκατάσταση εντός ΟΥΜΕΔ (Οργανωμένοι Υποδοχείς Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων), αναδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του ΕΠ. Η επέκταση του υφιστάμενου δυναμικού πόλου της περιοχής, προκρίνεται ως η βέλτιστη λύση που δύναται να συμβάλει άμεσα στην κάλυψη της ζήτησης, δεδομένου ότι οι ανάγκες αδειοδότησης, ανάπτυξης και λειτουργίας μπορούν να καλυφθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η σχεδιαζόμενη επίσης δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης, μόνο θετικά μπορεί επίσης να λειτουργήσει, ώστε συμπληρωματικά η Αρκαδία να αποκτήσει έναν ακόμα ΟΥΜΕΔ και να αναπτύξει την οικονομία της με οργανωμένο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

Ως εκ τούτου, η επέκταση του υφιστάμενου ΕΠ της Τρίπολης και ταυτόχρονα η δημιουργία νέου ΕΠ στη Μεγαλόπολη, συνιστούν εγχείρημα άκρως αναγκαίο τόσο για την οργανωμένη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με την ικανοποίηση της ζήτησης για εγκατάσταση νέων επενδύσεων (επακόλουθο της οποίας είναι και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) όσο και για την ανάδειξη της Αρκαδίας ως αναπτυξιακό πόλο της χώρας. Το κρίσιμο στοίχημα ωστόσο τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι να κερδηθεί χρόνος για την εγκατάσταση νέων επενδύσεων στην Αρκαδία. Για το σκοπό αυτό προκρίνεται από την πλευρά μας η αυτόνομη πορεία ανάπτυξης/επέκτασης του κάθε επιχειρηματικού πάρκου, ώστε ενδεχόμενες αδειοδοτικές καθυστερήσεις λόγω του θεσμικού πλαισίου να μη λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, παραμένει στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων  (ΣΑΟΟ): Εξόρμηση στον Νότιο  Πάρνωνα

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων  Ορειβατών Οικολόγων  (ΣΑΟΟ), σε συνδιοργάνωση με τον ΕΟΣ Σπάρτης, θα πραγματοποιήσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξόρμηση στον Νότιο  Πάρνωνα, που συνδυάζει ορειβασία,  ιστορία και φυσιολατρία. Θα περπατήσουμε στα παλιά μονοπάτια και καλντερίμια  που συνέδεαν τα χωριά της περιοχής. Ξεκινάμε από τον Άγιο Βασίλειο (Υ 840), όπου παίχτηκε μία […]

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, για την καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που εντοπίσθηκε στην Αρκαδία

Σε συνέχεια του από 13.9.2020 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρκαδία και την κατάσχεση συνολικά -171- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των καλλιεργητών. Πρόκειται για 60χρονο ημεδαπό και 39χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των […]