14 °C Argos, GR
27 Φεβρουαρίου 2024

Β. Ιωαννίδης: Ο δήμος τόσα χρόνια είναι σαν ένας ασθενής ο οποίος είναι σε κώμα με μηχανική υποστήριξη

Από όταν κατάλαβα (σε μικρή ηλικία) πόσο σύντομη μπορεί να είναι η Ζωή μας(από την απώλεια του αγαπημένου αδελφού μου Συμεών Ιωαννίδης) συνειδητοποίησα τότε ότι αξίζει πολύ περισσότερο να αφήσουμε κάτι(προσφορά, καλή πράξη) διότι γυμνοί ερχόμαστε και γυμνοί φεύγουμε. Και επιπρόσθετη αξία δίνει το γεγονός όταν η προσφορά απευθύνεται ΌΧΙ σε λίγους αλλά σε όλους.
Όταν με προσέγγισαν, το όραμα δημιουργίας, χωρίς να με γνωρίζουν, ενδιαφέρθηκαν για εμένα ρωτώντας με να μάθουν:
τί σκέφτομαι για τον τόπο μας;
τί πιστεύω για τον τόπο μας;
τί κάνω και τί θέλω να κάνω για τον τόπο μας;
με τί ασχολούμαι; και τελευταία
ποιός είμαι;
Μιλώντας με τον ίδιο τον Ορφανό πήρα τις διαβεβαιώσεις μου.(μιλώ στον ενικό για το πρόσωπό του διότι πιστεύει ότι τα πτυχία, οι περγαμηνές και οι τίτλοι από μόνα τους δεν κάνουν τον άνθρωπο και ο σεβασμός πηγάζει από τα έργα ΌΧΙ τα λόγια. Πρόκειται για έναν απλό, ταπεινό  άνθρωπο αφού συγκεντρώνει όλες τις ιδιότητες του φίλου, του γείτονα, του αδελφού, του πατέρα. Πιστεύει ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά  λειτούργημα και αυτό αποδεικνύεται από την επαγγελματική του ιδιότητα ως νομικός όπου πολλές φορές παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς).
ΌΛΑ τα παραπάνω ήταν ικανή και αναγκαία συνθήκη (όπως καλείται στα μαθηματικά) να αποδεχθώ το κάλεσμά του και να συσστρατευτώ στην Ομάδα του οράματος δημιουργίας με την σύμπραξη με το Ανάπλι εμπρός.
Θεωρώ ότι όλοι οι συνυποψήφιοι που στρατολογήθηκαν (και γνωρίζοντας τους καλλίτερα) αποπνέουν εμπιστοσύνη και διαπνέονται από το ίδιο πνεύμα του αρχηγού της ομάδας Ορφανού Δημητρίου.
Ενημέρωση με ταπεινότητα.
Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα συνεχίζω ως πολίτης=οπλίτης εθελοντής:
Δότης μυελού των οστών
Αιμοδότης
Καθαριστής της παραλίας αρβανιτιά
δάσκαλος μαθηματικών για υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων
ξεναγός σε επισκέπτες στην πόλη του Ναυπλίου
προώθησης όλων των καταστημάτων μας στους επισκέπτες
σύμβουλος:
Ζωής
διατροφής
αθλημάτων(κολύμβησης, γυμναστικής, αυτοάμυνας, παγκράτιον)
Φιλοσοφίας.
Ήμουν, είμαι και συνεχίζω να είμαι τα μάτια τα αυτιά και η φωνή των συμπολιτών, επισκεπτών και συνανθρώπων μας.
Χαιρετώ όλο το κόσμο γνωστούς και άγνωστους και είμαι εκεί για όλους.
Όποιος ενδιαφέρεται έμπρακτα το δείχνει με τις πράξεις του. Δεν δέχομαι κάτι λιγότερο από την αριστεία του Δήμου μας και μάχομαι μέχρις εσχάτων για αυτήν.
Να στηρίξετε συνειδητά με θέρμη και θάρρος να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ως προς το συλλογικό όφελος όλων στον Δήμο ΜΑΣ.
Οι παρακάτω προτάσεις, προσωπική μου άποψη, αποτελούν προαπαιτούμενο και θα έπρεπε να είχαν γίνει πραγματικότητα τα τελευταία 12 χρόνια που ήταν επαρκές διάστημα.
Τα προαπαιτούμενα:
Σχολή καλών τεχνών
Συγκεκριμένα τον χειμώνα μες στο κρύο και το σκοτάδι οι φοιτητές περπατούν για 2+ώρες , με κίνδυνο της Ζωής τους(υπάρχουν καταγεγραμμένα επεισόδια λιποθυμίας, λόγω των υποχρεώσεων της σχολής 12+ ώρες μαθημάτων), πάνω στο οδόστρωμα χωρίς σημάνσεις αφού δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, δεν υπάρχει πεζοδρόμηση και είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης και συχνής κυκλοφορίας.
Σεβασμός στους φοιτητές
Ασφάλεια στις μετακινήσεις τους
Τουρισμός
Όταν αναφερόμαστε στον τουρισμό εννοούμε τον τριτογενή τομέα της οικονομίας που αποτελείται από υπηρεσίες ως εκ τούτου ορίζεται, καθορίζεται και εξαρτάται από όλους τους άλλους τομείς όπως Υγείας, περιβάλλοντος, πολιτισμού, αθλητισμού, οικονομίας, υποδομών.
Με το εξής απλό παράδειγμα γίνομαι αμέσως κατανοητός:
Όπως το σπίτι μας το προετοιμάζουμε για να δεχτούμε τους καλεσμένους, αυτό πρέπει να είναι καθαρό, να έχει πόσιμο νερό, να έχει καθαρό οξυγόνο αέρα, να έχει συντηρηθεί σωστά, να έχει ωραία διακόσμηση, να έχουμε μαγειρέψει. Τα αυτονόητα πώς αλλιώς;
Έχουμε αναρωτηθεί πόσες ημέρες παραμένουν οι επισκέπτες στην πόλη μας;
Κατά μέσο όρο στην καλλίτερη περίπτωση 1 με 2 ημέρες το μέγιστο, στην χειρότερη ούτε μισή ημέρα.
Τι σημαίνει αυτό;
Τί είναι το Ναύπλιο;
Είναι προορισμός ή πέρασμα-ενδιάμεσος σταθμός που τυγχάνει να βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα και είναι αφετηρία για τον γύρο της Πελοποννήσου;
Άρα πρέπει να κάνουμε τον Δήμο μας πρώτα πρώτο προορισμό!!
Πώς;
Ποιοί θέλουμε να είναι οι επισκέπτες που θα προσεγγίσουμε και θα στοχεύουμε;
Απάντηση:
Με εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Συγκεκριμένα:

Βιώσιμος τουρισμός: Σεβασμός τοπικής κοινότητας, πολιτισμικής κληρονομιάς με βέλτιστη χρήση των πόρων μας, ως αρχή της φέρουσας ικανότητας δηλαδή πόσους επισκέπτες μπορεί να απορροφήσει ο Δήμος Ναυπλιέων χωρίς να επιβαρυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών μας (μέχρις ενός).

Αγροτουρισμός & Γαστροτουρισμός: Αυτό προϋποθέτει αποκέντρωση και επέκταση του σχεδίου πόλεως.
Δεν είναι μόνο το Ναύπλιο αλλά είναι και τα χωριά μας που αξίζουν να τα επισκεφθούν οι επισκέπτες.
Από που τρώμε; Από τον πρωτογενή τομέα.
Επισκέψεις σε τυροκομεία, μελισσοκομεία, ελαιοτριβεία, κτηνοτροφικές μονάδες και άλλα…
Μπορούμε να καθιερώσουμε  γιορτές όπως είναι αυτή της αγκινάρας και με άλλα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή όπως πορτοκάλι, ελαιόλαδο-ελιές, μέλι και άλλα…
Έτσι αυξάνεται και παρατείνεται(δηλαδή από 1-2 σε 7+ ημέρες) η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας και δίνεται πνοή στους τοπικούς παραγωγούς.
Περιπατητικός τουρισμός: Υποδομές: Ας αναφέρω μόνο τον γύρο της αρβανιτιάς και τον Αρβανιτιά-Καραθώνα (επί λέξη: στο έλεος του Θεού) πλήρης απαξίωση!
Από μόνες τους αυτές οι 2 διαδρομές είναι το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου!
Έχει γίνει μελέτη που πρέπει να βγει από τα σκονισμένα συρτάρια και να ανοίξουν οι διαδρομές με ασφάλεια και άνεση και όχι με δική μας ευθύνη να παρακάμπτουμε την απαγόρευση εισόδου!
Είναι επιεικώς απαράδεκτο όλοι οι επισκέπτες και οι νεόνυμφοι που επιλέγουν ένα από τα ωραιότερα ρομαντικά σημεία και τοπία να φωτογραφηθούν, να αντικρίζουν “κίνδυνος πτώση βράχων, απαγορεύεται η είσοδος” και να την παρακάμπτουν με υψηλή επικινδυνότητα και δική τους ευθύνη.
Αναρριχητικός τουρισμός: Πώς έγινε η Κάλυμνος (νήσος ψαράδων) πρώτος προορισμός αναρρίχησης από το πουθενά;
Υποδομές: Στην Κάντια, στο Αραχναίο όπως και στο Ναύπλιο έχουμε πετρώματα από ασβεστόλιθο που είναι το πλέον ασφαλές πέτρωμα για αναρρίχηση.
Ποδηλατικός τουρισμός: Υποδομές: Πού είναι ένας ολοκληρωμένος ποδηλατοδρόμος να διατρέχει την πόλη; Ενώ υπάρχει δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτων σε πολλά σημεία στην πόλη γιατί να υπάρχει ένα δείγμα  ποδηλατοδρόμου;
Αθλητικός τουρισμός: Το γήπεδο του Ναυπλίου της ιστορικής ομάδας του Πανναυπλιακού (που τα ένδοξα εκείνα χρόνια 1959-1974 ήταν στην Β’ Εθνική κατηγορία και ετοιμη για άνοδο στην Α’) είναι σε μαρασμό θέλει συντήρηση. Δεν επιτρέπεται να κάνει προπονήσεις και να παίζει πάντα Εκτός έδρας γιατί οι συνθήκες του χλοοτάπητα είναι ακατάλληλες.
Χθες διεξήχθη το τρίαθλον που φιλοξενήθηκε στο Ναύπλιο αλλά επιβαρύνθηκαν κάποιοι συνδημότες μας διότι οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ότι θα κλείσουν έναν συγκεκριμένο δρόμο και τελικά έκλεισαν άλλον δρόμο.
Συμπέρασμα είναι ότι απαιτείται οργάνωση για να παρέχεις κάτι σωστά ώστε να αρέσει στον επισκέπτη και να μην επιβαρύνει τον δημότη, που εργάζεται και την Κυριακή για το προς το ζειν.
Συνεδριακός & Εκθεσιακός τουρισμός: Υποδομές: Δεν είναι μόνο το ξενοδοχείο Αμαλία που παρέχει αίθουσα συνεδριάσεων. Κατασκευή σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου.
Θρησκευτικός: Έχουμε τόσες εκκλησίες, μοναστήρια, ναούς σε όλο το Δήμο. Ας τα αξιοποιήσουμε σωστά ώστε να υπάρχει πρώτα σωστή ενημέρωση, προβολή και έπειτα επισκεψιμότητα υπό αυτό το πρίσμα. Τόσα χρόνια επισκευάζεται ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου μέσα στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου.
Ιαματικός τουρισμός: το Νοσοκομείο του Ναυπλίου δεν έχει παιδίατρο επίσης το υγειονομικό προσωπικό είναι απροστάτευτο και βάλλεται η σωματική τους ακεραιότητα.
Κρουαζιέρας: Υποδομές:12 χρόνια που ήταν επαρκές διάστημα δεν έγινε η εκβάθυνση του λιμένα σε ικανοποιητικό βάθος με αποτέλεσμα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, που συνεπάγεται να είναι εκτός λιμένα και να ταλαιπωρείται ο κόσμος που θα πρέπει να έρχεται σε δόσεις με τις λέμβους.
Πολιτιστικός τουρισμός: Πέρα από το Φεστιβάλ μουσικής, το καρναβάλι είναι και πολλά άλλα που ΌΧΙ μόνο μπορούν αλλά και αξίζουν να γίνουν. Ορόσημα Δρώμενα με άρωμα μυθολογίας: Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Ναύπλιος ήταν υιός του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης, ιδρυτής της πόλης μας και πατέρας του Παλαμήδη, του Οίακα και του Ναυσιμέδοντα;
Πόσοι και αν γνωρίζουν ότι ο πέμπτος κατά σειρά Ναύπλιος ο νεώτερος συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία και ο Παλαμήδης στον Τρωικό Πόλεμο;
Επίσης η αναπαράσταση της ανακατάληψης του κάστρου του Παλαμηδίου κατά την επανάσταση.
Άλλο ορόσημο δρώμενο θα μπορούσε να είναι η αναπαράσταση της πρόσφατης επετείου από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια και πολλά άλλα… Σκεφτείτε πως θα ήταν η χώρα μας αν ζούσε και μεγαλουργούσε τότε ο ηγέτης-ήρωας σύμφωνα με την πορεία του κράτους της Ελβετίας όπως εκείνος την καθόρισε.
Έτσι αυξάνεται το ενδιαφέρον ενώ παράλληλα τιμούμε τη μνήμη των ηρώων μας τόσο για εμάς όσο και για τους επισκέπτες μας φέρνοντάς τους σε επαφή και χτίζοντας εμπειρίες και δεσμούς με την ιστορία της πόλης μας.
Κινηματογραφικός & θεατρικός τουρισμός: Με την αρωγή και την συνδρομή όπως κάνει πάντα η σχολή καλών Τεχνών και συμμετέχει άξιους σπουδαστές της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Μια συντήρηση είναι απαραίτητη στο θεατράκι του ΟΣΕ, εκεί κάθονται πολλά παιδάκια και παρακολουθούν τις παιδικές παραστάσεις.
Πρέπει να σεβόμαστε το χρήμα και το χρόνο των επισκεπτών που αφήνουν εδώ και οφείλουμε να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν καλλίτερες υπηρεσίες, ανέσεις, ποιότητα και άψογες υποδομές.
Αν θέλουμε ο Δήμος Ναυπλιέων να αποτελεί 1ο προορισμό τότε πρέπει όχι μόνο τα ξενοδοχεία να είναι άψογα 5 άστερα  αλλά και όλες οι υποδομές να συμβαδίζουν σε αυτήν την κατεύθυνση:
Δρόμοι
Ποδηλατόδρομοι
Πεζόδρομοι
Ράμπες για ΑμεΑ (με πρόσβαση παντού)
Οδεύσεις τυφλών (με πρόσβαση παντού)
ΚΤΕΛ, ταξί (εξυπηρέτηση, ευγένεια, αρίστη οδική συμπεριφορά, ασφάλεια και άνεση)
Έξυπνα φανάρια (όταν υπάρχει κίνηση να αποσυμφορίζεται εκείνη η πλευρά του δρόμου με την αντίστοιχη φωτεινή σήμανση)
Περιβάλλον: καθαριότητα, ανακύκλωση, καδοι ανακύκλωσης παντού
Δενδροφύτευση: παντού φτάνει πια η αλόγιστη κοπή δένδρων πηγή οξυγόνου σκίασης ζωής και κάλλους.
Πόσιμο νερό
Καθαρός αέρας, οξυγόνο
Δομικά υλικά και στοιχεία υψηλής ποιότητας
Κατασκευή αίθουσας πολιτισμού στο Ναύπλιο πολλαπλών χρήσεων δράσεων και λειτουργιών.
Πολίτες: Οπλίτες, ευγενικοί, πρόθυμοι να κατευθύνουν μέσω του χάρτη τους επισκέπτες μας, αρίστη οδική συμπεριφορά για όσους οδηγούν.
Επειδή οι σοβαροί και με διαθέσιμο υψηλό προϋπολογισμό επισκέπτες έχουν πάγια τακτική να προγραμματίζουν τις διακοπές τους 1 χρόνο πρίν πρέπει:
Σημαντικό στοιχείο για όλα τα παραπάνω να υπάρχει ένα πρόγραμμα με όλες τις προαναφερθείσες δράσεις/προτάσεις/υπηρεσίες, καταχωρημένο από τώρα για το επόμενο έτος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων με συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες και μεταφρασμένο τουλάχιστον στα αγγλικά όσο καλλίτερα γίνεται.
Επιπρόσθετα πρέπει να αναφέρονται και να προωθούνται και όλα τα καταστήματα της πόλης μας, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, και τουλάχιστον στην αγγλική γλώσσα.
Προϋπόθεση όλων είναι να υπάρχει ενεργός συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων στις εκθέσεις όπως:
Στην ΔΕΘ filoxenia να υπάρχει εκπρόσωπος, περίπτερο και φυλλάδια και όχι μόνο μια αφίσα που εικονίζεται το Μπούρτζι και το Παλαμήδι.
Σε εκθέσεις του εξωτερικού που συμμετέχουν από την περιφέρεια να υπάρχει εκπρόσωπος από το Δήμο (χωρίς όμως να είναι πελατειακή σχέση με συγκεκριμένα φυλλάδια από συγκεκριμένες επιχειρήσεις που προωθεί ο δήμος).
Τέλος, επίσημο κάλεσμα πρόσκληση των διάσημων influencers, bloggers να δουν όλον τον Δήμο Ναυπλιέων να μείνουν και εφόσον τους αρέσει να προτείνουν ανεπιφύλακτα στους ακολούθους τους να μας επισκεφτούν διότι θα περάσουν αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες.
ΌΛΑ αυτά συνεπάγονται οργάνωση και συγκεκριμένη στόχευση.
Ποια είναι η στόχευση του Δήμου όταν τόσα χρόνια φιλοξενεί το yacht Mediterranean show και δεν έχει υποδομή ούτε για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τα σκάφη;
Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ο δήμος τόσα χρόνια είναι σαν ένας ασθενής ο οποίος είναι σε κώμα με μηχανική υποστήριξη, του χορηγούν τα απολύτως αναγκαία μέσα από τον ορό, για να είναι οριακά ζωντανός έτσι ώστε να παίρνουν τα επιδόματα.
12 χρόνια έτσι έκαναν και έδειξαν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, πώς ήθελαν και οραματίστηκαν τον δήμο και ποια είναι τα έργα που τους αντιπροσωπεύουν και τους εκφράζουν.
Τώρα ήρθε η σειρά μας πρέπει να μας παραδώσουν τη σκυτάλη με χαρά και ευχές να επαναφέρουμε το Δήμο ψηλά.
Ιωαννίδης Βασίλειος

Περισσότερα Άρθρα

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ: Νέα μέλη στην Παράταξή μας!

Καλωσορίζουμε στην Παράταξή μας την κ. Παύλου Ντίνα. Η κ. Ντίνα γεννήθηκε στο Βαλτέτσι Αρκαδίας και μεγάλωσε στηνΑθήνα. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και η ίδια έχει τέσσερα παιδιά. Τα τελευταία σαράντα χρόνια περνάει τα καλοκαίρια με την  οικογένειά της στο Δήμο Ερμιονίδας, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Έχει αποφασίσει τη μόνιμη εγκατάστασή της στην περιοχή μας, […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Δεν χάνουν μόνο, κερδίζουν κιόλας

Το είχα ακούσει από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά μέσα στη φασαρία των κυρίαρχων θεμάτων της προεκλογικής εκστρατείας, πέρασε απαρατήρητο. Τον είχαν ρωτήσει για το πρόβλημα που υπάρχει για μια μέση οικογένεια ή για ένα νεαρό ζευγάρι να νοικιάσει σπίτι σε λογική τιμή. Είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα, είπε για […]