fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Καμπουράκης: Ζημιά στην ακμή, ζημιά και στην παρακμή

Όλα τα ακούω και όλα τα διαβάζω. Για παράδειγμα, το σενάριο να υπάρξει σοβαρή διάσπαση του Σύριζα την επόμενη μιας νίκης Κασσελάκη, να αποχωρήσουν μαζί με τα κομματικά στελέχη και 16 βουλευτές, με αποτέλεσμα να μείνει ο Σύριζα με 31 και το Πασόκ με 32 εκλεγμένους στο Κοινοβούλιο. Όπερ, με μια άνευ προηγουμένου διασάλευση της κοινοβουλευτικής τάξης η οποία θα οφείλεται στον ίδιο τον Σύριζα και όχι σε εξωγενή υπονομευτική δράση, να δούμε ξάφνου τον Νίκο Ανδρουλάκη να χρίζεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάποιος θα πει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ‘χει πλάκα. Όπως πλάκα θα θεωρηθεί η πιθανότητα να εξαναγκαστεί ένας βουλευτής Επικρατείας του Σύριζα να παραιτηθεί, μετά να εξαναγκαστούν να μην καταλάβουν τη θέση του οι επτά επιλαχόντες και έτσι να βρεθεί επιτέλους βουλευτής ο αρχηγός Κασσελάκης. Προσέξτε όμως. Όπως δυο ή τέσσερις αρνήσεις φτιάχνουν μια κατάφαση, έτσι και τρεις-τέσσερις διαδοχικές πλάκες φτιάχνουν μια τραυματισμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, για να μην πω μια εκτροπή και παρεξηγηθώ.

Στην πολιτική δεν είναι όλα πλάκα, δεν είναι όλα επιτρεπτά, δεν είναι όλα άνευ σημασίας. Τουναντίον, αυτό που στην κανονική ζωή θα μπορούσε να θεωρηθεί αμελητέο, συχνά στην πολιτική αποκτά ιδιάζουσα σημασία και καθοριστική σημασία. Κάποτε θεωρήσαμε πλάκα ή χαζομάρα τις λαϊκές συνελεύσεις στην κάτω πλατεία που έσβηναν μονοκοντυλιά το χρέος της χώρας και γελάσαμε με τη γραφικότητα της σύναξης στην πάνω πλατεία διάφορων ανεγκέφαλων που μούντζωναν και κουβαλούσαν κρεμάλες. Η σύμπραξη των γραφικών και των ανεγκέφαλων όμως, κατέλαβε τελικά τη χώρα και στο τσακ γλυτώσαμε την ανατίναξη της. Μας κόστισε και 100 δισ. μαζί με μια πενταετία κακομοιριάς.

Γι’ αυτό σας τα γράφω. Όλο αυτό το Συριζαϊκό εσωτερικό πιστολίδι, αυτό το πρωτοφανές ξεκατίνιασμα, δεν είναι για το καλό κανενός μας. Θα μου πείτε «άστους να σκοτώνονται, τέτοιοι που είναι τέτοια θα έκαναν». Λάθος. Η ανάδειξη ενός τυχάρπαστου στην αρχηγία του δεύτερου κόμματος, η επανάκαμψη και η διαφαινόμενη κυριαρχία των πιο ακραίων εχθροπαθών Πολακικών φωνών μέσα από το καινούριο αρχηγικό σχήμα, η σχεδιαζόμενη ολοφάνερη παραβίαση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης προς όφελος του Κασσελάκη, δεν θα βλάψει μόνο τον Σύριζα. Όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας θα βλάψει.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αυτό το αλλοπρόσαλλο κόμμα που έφτιαξε κάποτε ο Αλέξης και που μόνο αρνητικά επισώρευσε στον τόπο, θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο πολιτικό σύστημα οδεύοντας προς την πλήρη εξαΰλωσή του (γιατί έτσι που τους βλέπω εκεί οδεύουν) απ’ όση έκανε στην ακμή του.

ΠΗΓΗ

 

Περισσότερα Άρθρα

Το Wolfaki Summer Camp συνεχίζει με περισσότερο χάντμπολ

Η δεύτερη εβδομάδα στο Wolfaki Summer Camp κύλησε με περισσότερο χάντμπολ, αφού προηγήθηκε η εκγύμναση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών με το ειδικό πρόγραμμα που έχουν επιμεληθεί ο Αντώνης Δάσκαλου και ο Γιάννης Χαντέλης. Στα παιδιά παρουσιάστηκαν γενικά βασικά θέματα που σχετίζονται με την άμυνα και την επίθεση και στη συνέχεια δούλεψαν […]

Ξεπερνούν τους 21.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια μειώνονται σήμερα – περίπου 100 ώρες αφότου ο καταστροφικός σεισμός έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 21.600 ανθρώπων – σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα. Ένα πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποτελείται από έξι φορτηγά […]