13 °C Argos, GR
11 Δεκεμβρίου 2023

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη για την πρωτογενή παραγωγή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Μανώλης Μάκαρης

 

Όραμα της Παράταξης

Μία Πελοπόννησος με μέλλον για όλους και όλες

 

Η παράταξή μας στοχεύει στην αυτάρκεια, ώστε να τρώμε τοπικά, νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας, καθώς και στην ανταγωνιστικότητα, ώστε να φτάσει το brand name «Πελοποννήσος» σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρωτογενής τομέας είναι πνοή για τον τόπο μας. Το αρδευτικό νερό θα τον κρατήσει ζωντανό και θα τον αναπτύξει. Έτσι, δίνουμε προτεραιότητα στα έργα διαχείρισης υδάτων, με ειδικό σχέδιο για αντιμετώπιση ερημοποίησης και υφαλμύρωσης και προχωράμε στην άμεση εκκίνηση των βαλτωμένων  -παρά την ύπαρξη διαθέσιμων κονδυλίων- αρδευτικών έργων δηλαδή τη διαχείριση των νερών του Ανάβαλου στην Αργολίδα, το φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία, τα δίκτυα της λίμνης Τάκα στην Αρκαδία, το φράγμα και τα δίκτυα της Κελεφίνας στη

Λακωνία, το Μηναγιώτικο και το Φιλιατρινό φράγμα στη Μεσσηνία αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα κακοδιαχείρισης και αδιαφορίας. Τα ξεκινούμε άμεσα.

Σημαντικό είναι να ενταχθούν τα αγροτικά προϊόντα σε μεγαλύτερα οικοσυστήματα (Συνεταιρισμοί, Ομάδες παραγωγών, ΚοινΣΕΠ) για μείωση κόστους παραγωγής και ολοκληρωμένη διαχείριση.

Επίσης δεσμευόμαστε για:

Ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων και εκπόνηση σχεδίων για νέα έργα.


Κίνητρα
για μόνιμη και νόμιμη απασχόληση εργατών γης, σε αξιοπρεπείς συνθήκες.


Ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών
για στήριξη των τοπικών προϊόντων και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας της αγοράς.

 

Είμαστε η μοναδική παράταξη που προτείνει μόνιμα προγράμματα επιμόρφωσης αγροτών.

Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, για σύγχρονη, παραγωγική,  βιώσιμη, ανταγωνιστική πρωτογενή παραγωγή.

Σκοπός μας να θωρακίσουμε την Πελοπόννησο και τους Πελοποννήσιους απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και οποιασδήποτε κρίσης μπορεί να προκύψει.

 

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (22.10.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, χθες (22.10.2021) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 49χρονου, […]

Σύσκεψη για θέματα οδικών έργων υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπως και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων  των Π.Ε. και της έδρας. Στην σύσκεψη, μεταξύ άλλων, έγινε προετοιμασία για την εγκατάσταση των 25 φωτεινών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου […]