12 °C Argos, GR
11 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΑΡΗ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ (δημαρχείο Νεμέας, αγροτικός οινοποιητικός συνεταιρισμός Νεμέας, αγρότες, αρχαιολογικός χώρος Νεμέας)

Την Δευτέρα 18/9/2023 ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης ¨Πρώτα η Πελοπόννησος¨ Μανώλης Μάκαρης , επισκέφτηκε την περιοχή της Νεμέας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.

Συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Κουρελή Αργυρώ , Πλασσαρά Παναγιώτη και τον τέως γ.γ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Κασίμη πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο , τον πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας Ηλία Μάζο και αγρότες παραγωγούς της περιοχής.

Κατά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Νεμέας ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, όσο και για θέματα υποδομών και ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Νεμέας. Αναλυτικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω.

 • Η απώλεια εισοδήματος των αγροτών και το θέμα βιωσιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
 • Η παύση των εργασιών και η ελάχιστη πρόοδος στην κατασκευή του φράγματος Ασωπού.
 • Η εξέλιξη της μελέτης της οδικής σύνδεσης Νεμέας – Κιάτου.
 • Η κακή κτιριακή κατάσταση του Κ.Υ. Νεμέας και η υποστελέχωσή του.
 • Η ανάγκη αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
 • Ο στόχος της ανάπτυξης της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Ακολούθως, κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Σ.Νεμέας επισημάνθηκαν τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής και οι ανάγκες του συνεταιρισμού.

 • Η τεράστια μείωση της αγροτικής παραγωγής και η κακή ποιότητα των σταφυλιών λόγω των καιρικών συνθηκών.
 • Η ανάγκη καλύτερης λειτουργίας της Δ.Α.Ο.Κορινθίας για περισσότερους ελέγχους και αμεσότερη εξυπηρέτηση των αγροτών.
 • Η έλλειψη συμφέρουσας χρηματοδότησης για τα συνεταιριστικά σχήματα.
 • Η ανάγκη περισσότερων δράσεων προβολής των προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης  συνομίλησε με πολλούς  αγρότες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν τις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως

 • Τις χαμηλές τιμές διαθέσεως τα τελευταία χρόνια των προϊόντων τους, της σταφίδας, του αγιωργήτικου και των επιτραπέζιων σταφυλιών .
 • Το δυσβάσταχτο πλέον κόστος καλλιέργειας.
 • Τις καταστροφικές ζημιές που έχουν ως αποτέλεσμα την κατά πολύ μειωμένη παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών και της κλιματικής αλλαγής.
 • Τις μη επαρκείς αποζημιώσεις του κρατικού μηχανισμού.
 • Την προδιαγεγραμμένη εγκατάλειψη και ερημοποίηση της υπαίθρου
 • Την έλλειψη πλέον υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών( Τράπεζες, Δεή, ΔΟΥ, Τηλεπικοινωνίες) από τις αγροτικές περιοχές.

Έχοντας μια εκτενή εικόνα των αναγκών και των προβλημάτων μιας αγροτικής περιοχής με εμβληματικά αγροτικά προϊόντα και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά  , ως παράταξη θεωρούμε πως η Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συγκροτημένο σχέδιο και πρόγραμμα δράσεων που θα στοχεύει στην στήριξη και προστασία  των παραγόμενων προϊόντων, την βελτίωση των υποδομών για μια δίκαιη ανάπτυξη, την διασύνδεση του τουρισμού με την αγροτική παραγωγή και την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού κάλλους κάθε περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Γκιόλας : Με την πρώτη Γιορτή Πορτοκαλιού το Κιβέρι διευρύνει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε στο Κυβέρι, στην όμορφη και λειτουργική αίθουσα «π. Γεώργιος Νταβέλος», η Γιορτή του Πορτοκαλιού από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Κυβερίου «Γενέσιον». Με την γιορτή αυτή ο Σύλλογος που πλαισιώθηκε και υποστηρίχτηκε και από τις υπόλοιπες ομάδες της κωμόπολης, (Χορευτικός Όμιλος Κυβερίου, Α.Ο. Ερμής Κυβερίου) εκτός από τις πολλές και […]

Ανδρέας Κρήτης: Ο εμπνευστής του Μεγάλου Κανόνος

Ένας από τους σημαντικότερους ρήτορες και υμνογράφους της Εκκλησίας μας, ο Ανδρέας Κρήτης, γεννήθηκε στη Δαμασκό το 660 μ.Χ. και πέθανε το 740. Πολλά έργα του διασώζονται και ανάμεσά τους το σπουδαιότερο όλων, ο Μέγας Κανών που ψάλλεται σήμερα στους ναούς μας. Η Εκκλησία μας τον ανακήρυξε άγιο και τιμά τη μνήμη του στις 4 […]