fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Καμπουράκης: Το αδιαμεσολάβητο και το αυτό-οργανωμένο

Η Θοδώρα Τζάκρη έλεγε χθες στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα ότι ο Κασσελάκης αναδεικνύεται νικητής από ένα τεράστιο, αυθόρμητο και αδιαμεσολάβητο λαϊκό κίνημα, που όμοιο του έχει πολλά χρόνια να δει ο τόπος. Άφηνε μάλιστα και κάτι υπονοούμενα ότι μόνο με κάποια θρυλικά κινήματα του παρελθόντος μπορεί να συγκριθεί η είσοδος του Στέφανου στο πολιτικό σκηνικό.

Έχω την εντύπωση ότι μιλούσε για τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά δεν το είπε ευθέως οπότε κρατάω μια πισινή. Η υποψία μου πάντως ενισχύεται από το γεγονός ότι μιλούσε διαρκώς για την «αυτοργάνωση των (Κασσελακικών) μαζών» και ως γνωστόν αυτός που πρωτομίλησε για αυτοργάνωση και την εφάρμοσε ήταν ο Ανδρέας το 1974. Όπερ μάλλον παρομοιάζει τον Κασσελάκη με τον Ανδρέα.

Θα μου πείτε ότι δεν φταίτε σε τίποτα να υπόκεισθε στο μαρτύριο της σχολαστικής ερμηνείας της σκέψης της Θοδώρας Τζάκρη. Εντάξει, εντάξει… μπορεί να μην έχει το βάθος και το πλάτος της «σκέψης του Μάο», αλλά μην κάνετε το λάθος να την υποτιμήσετε κιόλας. Έτσι υποτίμησε και ο Ευκλείδης τον εξ Αμερικής Στέφανο και είδατε που κατέληξε.

Η Θοδώρα βρίσκεται πλέον στο στενό στενότατο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Έτσι και κείνος κερδίσει την ηγεσία του Σύριζα και μετά τις εθνικές εκλογές, τότε ενδέχεται να δούμε την Τζάκρη υπουργό εξωτερικών ή οικονομικών ή άμυνας. Και μεταξύ μας, μπορεί και να της αξίζει.

Ποιος άλλος βουλευτής  ή βουλευτίνα έχει καταφέρει να έχει ψηφίσει και τα τρία μνημόνια, ενώ παραμένει βαθιά αντιμνημονιακός και σφοδρός κατήγορος της καταστροφής που επέφεραν τα τρισάθλια μνημόνια; Μόνο αυτή.

Όταν λοιπόν λέει ότι το «φαινόμενο Κασσελάκη πέταξε πάνω από την Κουμουνδούρου» προαναγγέλλοντας το οριστικό τέλος των συμβολισμών που συνδέονται με το παλιό κόμμα που στεγαζόταν σε κείνη την πλατειούλα, μην παίρνετε τα λόγια της αψήφιστα. Δεν ξέρω για τον Κασσελάκη, αλλά η Τζάκρη την έχει προγράψει την Κουμουνδούρου.

Ε, αν ενωθεί με την Ακρίτα και με τον Αντώναρο που στηρίζουν αναφανδόν Κασσελάκη, βλέπω να βάζουν ενοικιαστήριο στο κενό κτίριο της πλατειούλας και στα καινούρια γραφεία να κρεμάνε ταμπέλα με άλλη ονομασία.

Δεν βαριέστε, έτσι είναι η ζωή. Σάματις η σημερινή Μητσοτακική ΝΔ έχει καμιά σχέση με την παλιά; Ο Μητσοτάκης μπούκαρε και επέβαλε τις δικές του πεποιθήσεις. Βέβαια, δεν πολυβλέπω τον Κασσελάκη να έχει δικές του απόψεις, ούτε να μεταφέρει τις αμερικάνικες απόψεις εδώ στη βαλκανική μας επαρχία.

Αμερικανοτραφής ο ανήρ, να δεχτεί έτσι αβασάνιστα το βαλκανικό μας χούι να μην πηγαίνει σε debate αυτός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις; Για εδώ συνηθισμένο, για το ανεπτυγμένο America ανήκουστο. Και χρημάτισε και στο επιτελείο του Μπάιντεν, τρομάρα του. Όπερ, μήπως τον κυβερνούν οι Τσίπρες (Γεώργιοι, μην παρεξηγηθούμε) και οι Τζάκρες;

ΠΗΓΗ

 

Περισσότερα Άρθρα

Τροχαίο με σοβαρά τραυματία στα Φίχτυα

Ένα συρόμενο κατευθυνόταν προς Δερβενάκια κι ένα αγροτικό είχε αντίθετη κατεύθυνση, για κάποιο λόγο το αγροτικό έχασε τον έλεγχο, ίσως έσκασε κάποιο ελαστικό και έγινε η σύγκρουση.Ο οδηγός του αγροτικού είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση

Τρία νέα κρούσματα και δύο ακόμη θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας

Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2876, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, Από αυτά, 613 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1458 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 20 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. […]